- 2015. június 24., 16:10
Rossz helyre ment az e-mail? Hívd vissza! A lehetőség mostantól mindenkinek adott, a Google élesítette a funkciót.
Hirdetés

A megoldás működési elve nagyon egyszerű: a kliens segítségével beállíthatjuk, hogy a fiókunkhoz tartozó levelek a küldés gomb megnyomása után azonnal vagy legfeljebb 30 másodperc késleltetéssel kerüljenek ténylegesen elküldésre. A beállított időtartam alatt a Google befogadja a megírt levelet, de nem küldi tovább, így ha csak a küldés gombra való kattintás után vesszük észre, hogy rossz a címzett, akkor van időnk visszakozni. Technikailag tehát nem arról van szó, hogy a már elküldött levelet visszahívjuk, hanem arról, hogy a sorba állított levelet kivesszük a küldési sorból, amely így még csak el sem indul a címzettig. Ha a várakoztatási időt lekéssük, akkor a szabályok a régiek: a levéllel innentől kezdve a címzett rendelkezik, távoli törlésre ezután sincsen mód.

Érdekesség, hogy a Google ezt a funkciót több mint 5 éve teszteli, valamiért azonban egészen mostanáig nem akarta élesíteni. Aki akarta, persze eddig is használhatta, de a szolgáltatást a Labs alatt kellett kézzel engedélyezni. Mostantól viszont az opció az általános beállítások részévé vált, így bárki használhatja.

Ami még fontos, az az, hogy a küldés visszavonása csak akkor működik, ha a levelet a webes felületen küldjük, amennyiben POP3/IMAP protokollon keresztül történik mindez, az e-mailek küldése továbbra is azonnal megtörténik. Egyelőre az androidos kliens sem tartalmazza a visszahívás lehetőségét, de ez utóbbi minden bizonnyal gyorsan frissül majd az új képességgel.

Címkék
Hozzászólások