- 2015. július 6., 16:40
Több forrás is azt állítja, hogy jövő héttől lehet fizetni az Apple mobiljaival a kontinensen.
Hirdetés

Egyelőre azonban még senki ne örüljön nagyon, a dolog csak az Egyesült Királyságra érvényes, ráadásul őszig legfeljebb 20 fontos számlákat lehet kiegyenlíteni a rendszer segítségével. Az információkat névtelen források szivárogtatták ki, de valószínűleg hitelesek, mivel az Apple-től illetve kiskereskedőktől származnak, ennek ellenére azonos tartalmúak. Ráadásul a július 14-i indulásra utal az is, hogy az Apple (állítólag) július 12-től tanfolyamokat fog tartani a rendszer használatával kapcsolatban saját alkalmazottainak is. Az Apple Pay az iPhone 6-ban és 6 Plusban lévő NFC chip segítségével képes a bankkártyák kiváltására minden olyan helyen, ahol az érintés nélküli kártyákat is elfogadják.

A dolog érdekessége abból adódik egyébként, hogy az Egyesült Királyság az USA után mindössze a második ország lesz, ahol a szolgáltatást használni lehet – vagyis tulajdonképpen nemzetközi premierről van szó. Valószínűleg ennek is köze van ahhoz, hogy a PIN kód nélküli, de az ujjlenyomat azonosító révén mégis biztonságos fizetési módszerrel kezdetben legfeljebb 20 fontos számlákat lehet csak kiegyenlíteni. Ez persze nem marad így sokáig, állítólag ősszel nyílik meg a lehetőség az értékhatár nélküli tranzakciók végrehajtása előtt.

Ami a további terveket illeti, az Apple még ebben az évben szeretné útjára indítani az Apple Pay szolgáltatást Kanadában, jövőre pedig Kínában illetve Dél-Koreában is. Sajnos mindebből nyugodtan levonhatjuk azt a következtetést is, hogy idehaza egy darabig még nem lesz használható az almás gyártó fizetési platformja…