- 2015. július 21., 14:09
A mobiljairól híres cég egészen furcsa iparágakba is próbál betörni, egyelőre csak Kínában.
Hirdetés

Kezdjük a hozzánk közelebb állóval: a Mi TV 2S egy olyan 4K felbontású tévé lesz, amelynek a paneljét a Samsung gyártja, a többi mind Xiaomi-tervezés. Így a háttérvilágítás is, ami miatt a tévé vastagsága mindössze 9,9 mm. Ez annyira vékony, hogy még a tévé tápcsatlakozóját is át kellett terveznie a mérnököknek. 48 colos képátlóval bír, és állítólag a teljes YUV 4:4:4 színteret meg tudja jeleníteni 60 fps képfrissítés mellett. Ilyet csak a professzionális monitorok és csúcskategóriás tévék tudnak. A tévé nemcsak olyan vékony, mint egy mobil, hanem belül is szinte okostelefon: az Android 5 Lollipop fut egy négymagos SoC-n, 2 GB RAM támogatásával. Ezzel a cég „10 milliárd dolláros online TV-könyvtárát” is el lehet érni, de egyelőre csak Kínában. A forgalmazást július 28-án kezdik. A tévé 485 dollárba (kb. 140 000 forint) kerül majd, a hozzá illő hangszórókkal együtt pedig 645 dollárba (kb. 182 000 forint).

A másik, meglehetősen szokatlan termék egy vízszűrő, a Mi Water Purifier fordított ozmózisos, membránját a kettős kókusz-szénből és pamutból álló szűrők egészítik ki. Hogy még inkább teleshop-szintű legyen az óriáscég bemutatója, a Xiaomi azt is kiemeli, hogy a kókuszból készült szénszűrő 100 alá csökkenti (talán literenként?) az úszó szilárd szennyeződések számát, ugyanakkor közel egy liter vizet szűr meg egy perc alatt. Mitől jobb, mint a gagyi vízszűrők?

Hát abban, hogy ha szűrőt kell cserélni, azt mobilon jelzi a tulajdonosának. És ha nem cserélik a szűrőt, vizet sem ad. A „készülék” 1299 jüanba, azaz közel 60 000 forintba kerül, de a Xiaomi szerint ez az ár bőven versenyképes. Ha már választani kellene, akkor viszont mi inkább a 4K-s tévét kérnénk!