- 2015. augusztus 7., 13:29
Az európai nők a férfiaknál nagyobb arányban használják a mobil eszközöket tanulásra, sportra.
Hirdetés

A Samsung Techonomic Index 2015 nevű összeurópai, április 21. és május 18. között elvégzett kutatásából kiderül, hogy a tableteket és mobilokat leginkább emailezésre, facebookozásra, SMS-ezésre, bankolásra és vásárlásra használjuk. Ebben nincs semmi meglepő. Abban viszont van valami, hogy a nők sokkal nagyobb arányban (44%) használja kütyüit arra, hogy egészségesebben éljen, táplálkozzon és fitt maradjon. A férfiaknak csak a 29 százaléka ilyen. Az egészséges életmóddal foglalkozó weboldalak, alkalmazások magyar nyelven is elérhetők, tehát az itthoni arányok valószínűleg nem sokban térnek el az átlagtól – akit érdekel az egészsége, itthon is talál elég forrást.

A nők a férfiaknál nagyobb arányban használják a Facebookot (+7 százalékpont), küldenek SMS-t (+5 százalékpont), vagy használnak IM programot (WhatsApp, Skype, Snapchat, stb, +7 százalékpont). A férfiak viszont az állandó tevékenységek között rendre 5 százalékponttal vezetnek a nők előtt térképek és navigációk használatában (63,5%), filmek streamelésében és tévéműsorok fogyasztásában (24,5%). Közel azonos a különbség a férfiak javára az alkalmi filmnézésben és zenehallgatásban is (60%-54% illetve 52%-46%).

A nők többet képzik magukat, több időt töltenek olvasással (72 perc, férfiak: 53 perc naponta), és tanulásra is többet, napi 51 percet szánnak - míg a férfiak csak 41 percet.