- 2015. augusztus 25., 13:11
A McDonalds már elkezdte a dolgozói felkészítését az Android Pay rendszerrel való fizetések kezelésére.
Hirdetés

Az Android Police szerint az Android Pay rendszer a holnapi napon fog elstartolni, amelyet egy, az étteremlánctól kiszivárgott dokumentum alapján állít. Az információ hitelességét meg nem kérdőjelezve a holnapi start mégsem túl valószínű, mivel a Google korábban már jelezte, hogy NFC-s fizetési szolgáltatása az Android 6-tal együtt startol majd el – ennek bejelentésével kapcsolatban egyelőre azonban teljes a csend. Noha nem teljesen kizárt, hogy a Google minden előzmény nélkül holnap mégis nagy bejelentést tesz (volt már ilyenre példa), sokkal valószínűbb, hogy az Android Pay startja későbbre, az év hátralevő részére tolódik inkább.

A McDonaldstól kiszivárgott papíron egyébként az is szerepel, hogy a Samsung Pay augusztus 21-én rajtolhat el – a koreai gyártó ugyanakkor éppen a napokban jelentette be, hogy szeptember 28-tól lehet majd fizetni az arra alkalmas mobilokkal. Az Android Pay, nem túl meglepő módon, az Apple Pay fő konkurense lesz: a szolgáltatás a fizetéshez NFC chipet és tokeneket használ, vagyis a háttérben minden tranzakció egyedi azonosítók segítségével történik, teljesen ellehetetlenítve a kártya adataival való visszaélést (mivel minden kódot csak egyszer lehet használni).

Az mindenesetre jól látszik, hogy a piac legnagyobb szereplői, így az Apple, a Google és a Samsung is nagyjából egyszerre mozdultak rá a fizetési platformokra, és ez akár egy éven belül is alaposan megváltoztathatja a felhasználói szokásokat. Már persze azokban az országokban, ahol a rendszer használható lesz – arról egyelőre semmi hír, hogy hazánkban bármelyik megoldás mikor vetheti meg a lábát.