- 2015. szeptember 2., 13:59
Miközben a világ a logócserére figyelt, a Google szép csendben elkezdte bekapcsolni a Gmailben a hirdetéseket.
Hirdetés

A bejövő levelek mappájában felül megjelenő reklámok már eddig is léteztek, de csak nagyon ritkán találkozhattunk velük, mert a Google csak néhány hirdetőnek tette lehetővé használatukat. Na ez utóbbi az, ami most változni fog, mostantól ugyanis az AdWords felhasználói is megkapják ezt a lehetőséget, mi pedig felkészülhetünk az új hirdetésözönre.

De hogy miről is van szó pontosan? Nos, az új reklámok első ránézésre mint levelek jelennek meg a beérkező levelek (Inbox) mappájának első helyén. A felületes szemlélő azért is gondolhatja majd levélnek őket, mert rájuk kattintva ugyanúgy nagyobb méretben nyílnak majd meg, mint a valódi küldemények, illetve lesz lehetőségünk továbbküldeni őket ismerősöknek. Más szempontból viszont nem fognak levélként viselkedni: nem lesz válaszlehetőség, szűrésbeállítás és hasonlók. Apró extra, hogy viszont ha tetszenek, akkor lehetőségünk lesz az inboxban tartani őket, vagy éppen átmozgatni egy másik mappába azért, hogy később is megtaláljuk őket.

A hirdetők oldaláról nézve természetesen az AdWordstől megszokott funkciók érkeznek, azaz a megjelenő reklámok a levelezőfiók tulajdonosára szabottan jönnek majd.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. június 5., 17:00
2020. május 21., 14:00
2020. május 22., 12:00
Hozzászólások