- 2015. szeptember 9., 22:27
Lehet, hogy a többi bejelentés kicsit elhomályosította, de azért az iPad mini frontján is történtek előrelépések.
Hirdetés

Az iPad vonalon egyértelműen a Pro változaton volt most a hangsúly, de azért ne feledjük, hogy a szélesebb közönség számára a mini sokkal érdekesebb lehet – ez a verzió pedig már két éve alig változott. Ennek van most vége a mini 4 bejelentésével, amely alapos belső megújításon esett át.

Ennek keretében, ahogy azt sokan várták, a már kicsit öreg A7 helyébe megkapta az iPad Air 2 hardverét, azaz most már a kisebbik tabletben is az A8 SoC működik. Ez azért jó hír, mert így nem lesz gond az iOS újabb változatainak futtatásával. A háttértár kínálata megmaradt a 16/64/128 GB tartományban, amiből a 16 GB a bővíthetetlenség miatt, nem is kissé, túl fapadosnak tűnik. A kijelző felbontásán nem változtattak, a hátlapi kamera felbontása viszont 8 Mpixelesre nőtt, az előlapi pedig egy fejlettebb szenzort kapott a jobb képminőség érdekében. Az új és a régi iPad kívülről nem sokban különbözik (már ha nem számítjuk az opcionális arany színt), de azért az Apple-nek sikerült egy kevés súlyt, körülbelül 30 grammot faragni a készülék tömegéből, na és persze a vastagságon is csökkenteni, ami most 6,1 mm.

Ami jó hír még, hogy ezzel párhuzamosan a Mini 2 is a kínálatban maradt, viszont árát 269 dollárra csökkentették, míg a mini 4 ára 399 dollárról indul (mind a két ár a 16 GB-os modellre vonatkozik).

További cikkeint az Apple 2015. szeptember 9-i bejelentéseiről:

A Force Touch lett az iPhone 6s és 6s Plus csodafegyvere

Szeptember 12-től rendelhetők az új iPhone-ok

Sokkal könnyebb lesz iPhone-t cserélni, és ebben az Apple fog segíteni

Bemutatkozott az iPad Pro: ekkorát még sosem nyúlt az Apple a Microsofttól

Itt a négyes számú iPad mini

Új cuccokhoz új iOS (iOS 9)

Itt az új Apple TV – egy szuper távirányítóval

Apple watchOS frissítés szeptember 16-án

Címkék
Hozzászólások