- 2015. szeptember 9., 22:52
Egy ügyes csellel az Apple minden felhasználóját végleg saját magához szeretné láncolni. És ez sikerülhet is.
Hirdetés

A klasszikus modell szerint a szolgáltatóktól olcsóbban lehet telefont vásárolni, de cserébe kétéves hűségszerződést kell aláírni – ez a verzió a világ elég sok országára érvényes, persze azért akadnak kivételek. Sőt, az USA-n belül is, a T-Mobile ugyanis egy ideje különválasztotta a szolgáltatások árát a készülékek árától (és később mások is követték), éppen azért, hogy aki gyakrabban szeretne telefont váltani, azt ne akadályozzák a különféle határidők. És ezt a megoldást a jövőben az Apple is szorgalmazni fogja, ugyanis szolgáltatóktól független részletfizetési, kvázi bérleti szolgáltatást vezet be.

Ennek megfelelően az iPhone 6s Plus, 6s, 6 Plus, 6 és 5s modellek havi 31, 27, 27, 23 illetve 19 dollártól lesznek elérhetők, a részleteket pedig két évig kell fizetni. A vonzó a dologban az, hogy 12 hónap letelte után a régi telefont (feltéve, hogy ahhoz megfelelő állapotban van) be lehet cserélni az új változatra – ilyenkor persze a 24 hónapos ciklus újraindul. És, hogy miért lehet jobb választás a telefont az Apple-től megvenni? Azért, mert független telefonhoz lehet így hozzájutni, amelyhez még az Apple Care+ szolgáltatás is jár (ami a véletlen törés ellen is biztonságot nyújt).

Arról sajnos nincsenek adatok, hogy az Apple az iPhone Upgrade Program néven futó megoldását mely régiókban vezeti be, de ha globálisan is elérhető lesz, az alapjaiban változtathatja meg a világ telefonszolgáltatóinak árképzését.

További cikkeint az Apple 2015. szeptember 9-i bejelentéseiről:

A Force Touch lett az iPhone 6s és 6s Plus csodafegyvere

Szeptember 12-től rendelhetők az új iPhone-ok

Sokkal könnyebb lesz iPhone-t cserélni, és ebben az Apple fog segíteni

Bemutatkozott az iPad Pro: ekkorát még sosem nyúlt az Apple a Microsofttól

Itt a négyes számú iPad mini

Új cuccokhoz új iOS (iOS 9)

Itt az új Apple TV – egy szuper távirányítóval

Apple watchOS frissítés szeptember 16-án

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00