- 2015. szeptember 18., 14:51
Ezzel a szlogennel pillanatok alatt meglett a támogatás egy érdekes Kickstarter-projektre.
Hirdetés

A készítők HiddenHUB-nak hívják az első „igazán” okos hangszórót. Úgy néz ki, mint egy UFO-lámpa, letisztult formája miatt viszont tényleg bárhol elhelyezhető: asztalon és falon egyaránt. A pereme érintésérzékeny, vele a hangerőt gyorsan be tudjuk állítani. Mivel lámpaként is funkcionál, a fényereje is változtatható. A legjobb tulajdonsága az, hogy a benne lévő szenzorok segítségével feltérképezi a szoba méreteit, és a hangzást automatikusan annak megfelelően állítja be. Mivel belső akkumulátora is van, hordozható (12 órát bír egy töltéssel), ez a funkció különösen fontos.

A HiddenHUB egy mélynyomót és négy szélessávú hangsugárzót tartalmaz, viszont a környezetében lévő hangszórókkal kapcsolatot tud létesíteni. A HiddenRadio2 hangszóróval, ami ugyanennek a tervezőcsapatnak a terméke, WiFi-n lép kapcsolatba. A WiFi miatt mondják rá, hogy jó a hangminősége, a Bluetooth-on ugyanis tömörítik is hanginformációkat. Igaz, ha kell azon keresztül is elérhető. Viszont ismeri még a DLNA és az AirPlay protokollokat, utóbbival az AppleTV-vel is kapcsolatba léphet. Mindezt akár a dobozból kivéve, teljesen automatikusan. Hallgathatunk zenét a last.fm-ről, Spotify-ról és Deezerről is, és a támogatott források száma is igen nagy. Mivel helyzetérzékelő is van benne, beállítható úgy is, hogy a lakásunkba hazaérkezve azonnal induljon is a zene.

A térhatású hangért a Kickstarteren 339 dollárt (94 000 forintot), a boltokban később 599 dollárt (166 000 forintot) kérnek majd.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00