- 2015. október 14., 16:38
Financiális probléma nincs, de a Samsung árnyékában a kicsiknek nehéz. És az is marad.
Hirdetés

A SanDisk vezetősége a Bloomberg forrásai szerint megfontolja a vállalat értékesítésének lehetőségét, sőt, állítólag egyeztető tárgyalások már folynak a háttérben egy lehetséges ügylet előkészítésére. A vevő a Micron vagy a Western Digital lehet, már amennyiben az egész ügy nem kitaláció, és amennyiben nemcsak a SanDisk vezetősége, hanem a jövőbeli partnerek is látnak fantáziát a dologban. A Micron kapacitásbővítésre használhatná a SanDisk erőforrásait, a Western Digital pedig végre hozzáláthatna az SSD-k nagyüzemi forgalmazásához.

Habár a SanDisk az egyik legismertebb márka a flash memóriák piacán, részesedése alapján csak a harmadik legnagyobb, 18 százalékos aránnyal: az élen a Samsung áll 28 százalékkal, a Toshiba pedig a második, 22 százalékkal. Nem jó előjel ugyanakkor a SanDisk számára, hogy amióta beszállt a gyártásba, folyamatosan veszít pozíciójából – igaz, csak minimális mértékben.

A pénzügyi helyzet nem indokolja a márka eladását, de hosszú távon valószínűleg könnyebb lenne felvenni a versenyt a Samsunggal, ha nemcsak a minőségi, hanem a méretgazdaságossági feltételek is adottat lennének. A helyzetet bonyolítja, hogy a SanDisk gyárait a Toshibával közösen üzemelteti, így a japán gyártónak is lesz beleszólása abba, hogy kit enged be és kit nem a saját kertjébe.

Ez is érdekelhet
2020. június 5., 17:00
2020. május 21., 14:00
2020. február 18., 12:00
Hozzászólások