- 2015. október 15., 13:29
Szeretnél hirdetéseket a Start menübe? Nem? Pedig könnyen lehet, hogy nem lesz más választásod!
Hirdetés

Pár napja még örültünk a Windows 10 új buildjének, most viszont inkább sírunk: kiderült, hogy a Microsoft a Start menübe beépülő hirdetéseken gondolkozik. A lépés elég durvának tűnik, még akkor is, ha jelen állásában csak alkalmazásokat „ajánl” a rendszer, ráadásul kikapcsolható módon.

Az ajánlások a 10565-öt telepítő Windows Insidereknél jelentek meg, mégpedig a Start menübe olvasztva, a gyakran használt alkalmazások és a kedvenc mappák (dokumentumok, hálózat, stb) közé ékelődve. Ha a megjelenő alkalmazásnévre kattintunk, akkor természetesen a Windows Store-ba kerülünk, ahol rögtön telepíthetjük is a programot.

Egyelőre nyitott kérdés, hogy a szolgáltatás megjelenik-e, és ha igen, milyen formában a normál felhasználóknál. Nem ártana tudni például, hogy az ajánlások személyre szabottak-e, kötődnek-e valamilyen személyes adathoz (amit így a rendszer a Microsoftnak, esetleg az ajánlott szoftver gyártójának is továbbít), illetve hogy a jövőben esetleg más fajta hirdetések is megjelennek-e a Start menüben.

Címkék