- 2015. október 29., 17:42
Ha ellopják, újat kapsz, ha leejted, megjavítják; röviden ezt nyújtja a Toshiba legújabb szolgáltatása, az NMWG.
Hirdetés

A Toshiba új típusú garanciát vezetett be a hazai piacon, amely No Matter What névre hallgat, és tényleg mindenféle helyzetre védelmet jelent: akár a laptop ellopásakor vagy fizikai sérüléséből adódó meghibásodásoknál is. Sőt, a garancia magába foglalja az adat-helyreállítás költségeit is, amennyiben a gépben lévő merevlemez meghibásodik.

Egy laptop vásárlásánál az emberek többsége nem arra gondol, hogy az újonnan megszerezett eszközével bármilyen gond történhet. Pedig a helyzet az, hogy sok olyan dolog is előfordulhat, amire a klasszikus garancia nem is nyújt védelmet – hiszen ez fajta jótállás a gép rendeltetésszerű használata során jelentkező hibákra vonatkozik. A Toshiba újonnan bevezetett szolgáltatása, a No Matter What garancia azonban tényleg mindenre kiterjedő: vele az eredeti garancia háromévesre bővül, egy évig pedig lopás, véletlen sérülés és adatvesztés esetén sem kell pánikba esnünk. A garancia legjobb tulajdonsága talán az, hogy a Satellite, Qosmio, Chromebook és Kira modellekre most ingyenesen elérhető. (A Toshiba az adatok visszaállításának sikerességére természetesen garanciát nem tud vállalni, hiszen ez függ a konkrét káreseménytől is.) Egyébként a Toshiba nem először vezet be hasonló szolgáltatást, korábban a No Problem garanciát lehetett megvásárolni, amelynek részleteiről itt írtunk.

A Toshiba ezen felül egyéves McAfee LiveSafe licencet ad a garanciára regisztrálóknak, ami egy újabb, a biztonságot növelő tényező, hiszen megvédi a felhasználó adatait, identitását és az eszközt is a kéretlen programoktól, kémprogramoktól és más veszélyektől. Sőt, a McAfee LiveSafe spamszűrést és szülői felügyeletet is tartalmaz.

Címkék
Hozzászólások