- 2015. november 9., 16:26
Egy fejpántról van szó, amibe kamera került. Nem tűnik túl használhatónak, az egyszer biztos.
Hirdetés

A közösségi finanszírozás nagy előnye, hogy olyan ötletek is a megvalósítási szakaszba kerülhetnek, amelyek egyébként könnyen eltűnnének a süllyesztőben. Ez azonban egyben a közösségi finanszírozás hátránya is, mert bizonyos esetekben mindenki jobban járna, ha egy-egy dolog tényleg eltűnt volna a süllyesztőben. Véleményünk szerint ez utóbbi kategóriába tartozik a 3RDi is (3rd eye, vagyis harmadik szem), amely nem más, mint egy fejpántba integrált kamera. A projekt kiötlői szerint a kütyü viselője eztán mindig le fogja tudni „kapni” az emlékezetes pillanatokat: csak „nézni” kell, és megérinteni a fejpánt oldalát, és máris elkészül a fotó. Vagy a videó.

A 3RDi egyelőre csak ennyit tud, és kérdéses, hogy lesz-e belőle bármi is, mivel a projekt gazdája 250 ezer dollárt szeretne összegyűjteni rá, és egyelőre finoman szólva sem túl nagy az érdeklődés iránta. Ennek bizonyára az is az egyik oka, hogy a kütyüt 198 dollárért lehet „megvásárolni” (lefoglalózni inkább), amiből kijönne akár egy GoPro is, többféle rögzítési megoldással együtt – és persze azonnali szállítással. A GoPrós összehasonlítás egyébként jelzi, hogy az ötlet akár még jó is lehet, az viszont aggodalomra adhat okot, hogy a jelenlegi állapot szerint az elkészített képeket és videókat semmilyen módon nem lehet visszanézni (nincs kijelző) – az pedig nagyon kellemetlen, amikor este derül ki, hogy az összes kép homályos lett, vagy hogy egyik fotón sem az van, amit igazából meg szerettünk volna örökíteni.

A termék adatlapja szerint egy teljesen kommersz kameráról van szó, amely a fotókat és a Full HD videókat microSD-kártyára rögzíti, USB és Bluetooth kapcsolatra is képes és még közösségi oldalakra is tud feltölteni.

Viszont ezzel együtt a nap leghülyébb kütyüjének díjára a 3RDi-nak esélye sem volt, mivel azt egyértelműen viszi a délelőtt bemutatott USB-port gyilkos.