- 2015. november 12., 16:59
Új PND-vel, sportkarórával készül a TomTom az ünnepi szezonra - és az akciókamerák piacán is megjelenik.
Hirdetés

Az autóba szerelhető dedikált navigációs eszközök területén a Go 510 jelenti a hazai újdonságot, amely élettartamra szóló frissítésekkel együtt kapja a világ bármely (lefedett) területén használható térképet. Öt colos Kapacitív kijelzőjének köszönhetően kezelése nagyon hasonlót az okostelefonokhoz (ez alatt főleg a csiptetős gesztus használatának lehetőségét kell érteni), a legfontosabb pedig a TomTom Traffic használatának lehetősége, amely folyamatos, valós idejű közlekedési információkkal segíti az ideális útvonal megtalálását. Mivel a Go 510 nem rendelkezik saját GSM modullal, így az adatok a Bluetoothon párosított telefonon keresztül érkeznek, ami azt jelenti, hogy adatforgalmat generálnak – illetve külföldön a roamingdíj megjelenése jelenthet akadályt a használatának.

A sportórák közül a Spark GPS széria az új, amelynek Music tagjai 3 GB háttértárral rendelkezik a feltölthető zenék számára, így aki zenével szeret például futni, az nem muszáj, hogy a mobiltelefont is magával hordozza. Az óra a beépített GPS-szel rögzíti mozgásunkat, sebességünket, illetve ettől függetlenül is képes folyamatosan monitorozni napi tevékenységünket és alvásunkat is. A széria Cardio névvel ellátott változatainak alján egy optikai pulzusmérő is van, így az ezzel kapcsolatos funkció, így akár a folyamatos pulzusmérés is elérhető.

A Bandit nevű akciókamera alapvetően Full HD felbontású felvételek készítésére készült, ebben a felbontásban képes 60 fps sebességgel dolgozni – 720p esetén 120, 2,7K mellett 30 fps, 4K-nál pedig 15 fps áll rendelkezésre. Ez utóbbi a mozgás rögzítésére már túl lassú, a gyorsított felvételek viszont nyugodtan készülhetnek 4K minőségben. A készülék hengeres formát kapott, tömege viszonylag nagy, memóriáját pedig a külön megvásárolható microSD kártyák adják. Különlegessége a Shake funkció – kamerát egy sor szenzorral látták el, ami menet közben rögzíti gyorsulásunkat, mozgásunkat, és így tovább, illetve egy ponttal manuálisan mi is bejelölhetünk fontos pillanatokat a felvételben. Ha megvagyunk, akkor csak el kell indítani a telefonon a hozzá tartozó alkalmazást, párosítani a két eszközt, majd megrázni a mobilt – a szoftver a megjelölt pontok, illetve a fontosnak ítélt szituációk (pl maximális gyorsulás, nagy irányváltás, és így tovább) alapján automatikusan összeállít nekünk egy klippet a legérdekesebb eseményekből, amit így rögtön meg is oszthatunk.
A készülékek már most elérhetőek hazánkban, a Go 510 56 500 forintba, a Spark óra funkcióktól függően 47-77 ezer forintba, a Bandit pedig a kiegészítők számának függvényében 100-140 ezer forintba kerül.

Hozzászólások