- 2015. december 8., 13:41
Öröm minden tisztaságmániásnak: a Kyocera bejelentette a világ első szappannal is mosható okostelefonját.
Hirdetés

A vízállóság önmagában már nem újdonság egy okostelefon esetében, de a Kyocera DIGNO rafre viszont az ütés- és porállóságon túl a forró vízzel szemben is ellenálló, ennek köszönhetően pedig egy szokásos „kézmosási” procedúrát is képes elviselni.

Ennek értelme pedig nemcsak az, hogy sokáig tisztán tarthatjuk a fakórózsaszín, fehér és tengerészkék színekben kapható mobilt, hanem fertőtleníthetjük is az egyik legkoszosabb használati tárgyunkat. További extra, hogy a telefon kijelzője vizesen és vizes kézzel is működtethető. A meleg szappanos víz egyébként nagyobb veszélyt jelent az elektronikus eszközökre, mint a „sima” tiszta víz, a szappan ugyanis csökkent a felületi feszültséget, így komolyabb szigetelésre van szükség a kint tartásához. A DIGNO rafre másik érdekessége az LG Flexen már látott bevonat, ami a kisebb karcokat automatikusan eltünteti.

A japán piacra szánt mobilnak 5 colos 720p-s kijelzője van, 2 GB RAM-mal és 16 GB bővíthető flashmemóriával rendelkezik. Operációs rendszerként az Android 5.1-gyel érkezik.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00