- 2015. december 23., 13:49
Az LG, szokás szerint, megint nem várta meg a CES-t, és máris elkezdte bejelenteni újdonságait.
Hirdetés

Közülük az egyik legérdekesebb a webOS következő verziója, amely immáron a harmadik generáció lesz. A koreai gyártó véleményünk szerint nagyon betalált, amikor a HP-tól megvásárolt operációs rendszert átalakította, és okostévéin vetette be: a riválisok felhasználói élményben azóta sem tudták utolérni a vállalat termékeit.

Az LG webOS 3.0 három új funkciót kínál, ezek Magic Zoom, Magic Mobile Connection és Magic Remote névre hallgatnak. A Magic Zoom segítségével a felhasználók képeket, illetve szövegeket nagyíthatnak fel elvileg minőségromlás nélkül. A Magic Mobile Connection segítségével az okostévé tulajdonosok mobiltelefonjaikat csatlakoztathatják, és a telefonon működő alkalmazásokat a tévén is „futtathatják”. Végül a Magic Remote a set-top boxok kezelését könnyíti meg, nem utolsó sorban a kijelzőn megjelenő virtuális távirányító segítségével.

További fontos újítás a Channel Plus, amely az élőkép „felett” megjelenő tartalmak kínálatát növeli. Sajnos Magyarországon ez a funkció nem lesz jól kihasználható, de a webOS 3.0 lehetővé teszi azt is, hogy különféle streaming alkalmazásokat leszúrjunk, és a tévé csatornákkal együtt kezeljük őket. A Channel Advisor a tévénézési szokásokat elemezve nyújt majd információkat a gyakran nézett műsorokról, és megjelenik végre a többablakos mód, amivel egyszerre két csatorna vagy egy csatorna és egy Blu-ray lejátszó képét lehet egyszerre nézni. Az új Music Player alkalmazás érdekessége, hogy használata közben a tévé el tud menni alvó módba, az IoTV app pedig a kompatibilis okoskütyük vezérlését teszi lehetővé a tévén keresztül.

Persze a szokásos kérdés rögtön felmerülhet: vajon azok, akik 2014-es illetve 2015-ös modellt vásároltak, azok megkapják-e ezeket a funkciókat egy frissítés keretén belül. Hivatalos válasz egyelőre nincsen (a CES-en azért természetesen rá fogunk kérdezni a dolgokra), de ha abból indulunk ki, amit az IFA-n ígért a koreai gyártó, akkor van remény erre. Észben tartva azért azt, hogy azok a funkciók, amihez extra hardver kellene (például második tuner), azok a korábbi tévéken biztosan nem lesznek elérhetők.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. június 5., 17:00
2020. június 8., 10:00
2020. május 22., 12:00
Hozzászólások