- 2015. december 30., 13:30
Iparági források szerint a két koreai gyártó fogja OLED-panelekkel ellátni az Apple-t; a szerződések már készen.
Hirdetés


some text

Nagyon régóta pletykálják, hogy az Apple az aktuálisan soron lévő iPhone-nál OLED-panelekre válthat, azonban a vállalat vezetése mindeddig cáfolta ezeket az értesüléseket – és természetesen eddig a váltás sem történt meg. Most azonban minden eddiginél valószínűbb, hogy egy következő iPhone-ba OLED-panel kerül, mivel az ügyet jól ismerő források szerint az Apple a Samsunggal és az LG-vel is tárgyal a beszállítói feltételekről, ráadásul a megállapodás már annyira előrehaladott állapotban van, hogy gyakorlatilag csak a felek aláírása hiányzik a papírokról.

A tervek szerint az LG havonta 30 ezer darab 6. generációs panelnyi kapacitást biztosít az Apple számára, ami hozzávetőlegesen 8,6 millió 5 colos panel előállításához elegendő. A dolog érdekessége, hogy a panelek hajlíthatók lesznek – ami utalhat arra is, hogy az Apple az iPhone 7-nél valami érdekes újításon is töri a fejét. A 6G-s megoldás egyébként kissé réginek számít, azonban az LG-nek még mindig jobban megéri egy, korábban LCD-k gyártásához használt üzememet átalakítani, mint új gyárat építeni. A megállapodás értelmében később 45, majd 60 ezer panelre nő az Apple-nek fenntartott kapacitás, így a kisebbik koreai vállalat éves szinten akár 200 millió telefonhoz is készíthet kijelzőt.

A Samsung legalább két évre kötelezheti el magát, és az LG-hez képest több, éves szinten 300 millió panelt fog szállítani az Apple-nek. Ugyanakkor a Samsung és az Apple közötti megállapodás nem túl egyszerű, mert az Apple, amellett, hogy felszívja a Samsung gyártói kapacitásának egy nagy szeletét, nem akar sokat fizetni a kijelzőkért (állítólag a Samsung még a kínai gyártóktól is több pénzt tudna beszedni), a technológiai információkra viszont nagyon is kíváncsi. Ez utóbbiakat viszont a Samsung nem akarja kiadni, mivel nem érdeke, hogy a legnagyobb versenytársa ilyen információkhoz bármilyen szinten is hozzájusson.

A megállapodás értelmében a szállítások 2018-ban kezdődnének, így az első olyan iPhone, amelybe OLED-panel kerül majd, az iPhone 8 lesz.

Ezek is érdekelhetnek

2014. augusztus 22., 08:00
2010. október 15., 18:00
2011. december 18., 12:00
Hozzászólások