- 2016. január 10., 15:00
És nem is akármilyen: olyan, amit relatív jól lehet használni is. Az otthoni 3D ettől még halott marad.
Hirdetés

A 3D pár éve tartotta lázban a szakmát és a felhasználókat, de a lelkesedés gyorsan alábbhagyott, mivel kevés volt (sőt, mind a mai napig kevés) a tartalom, ráadásul a felhasználóknak az sem igazán jött be, hogy a tévézéshez egy extra kelléket, egy szemüveget is fel kell venniük. Amikor a gyártók valamennyire ismét az okostévék felé fordultak, akkor azt mondtuk, hogy a 3D-ből akkor lehet majd valami, ha sikerül felvillantani egy használható, szemüveg nélkül működő megoldást. Fejlesztések ugyan azóta is történtek, de a gyártók nem igazán mutattak olyat, amire elismerően csettintettünk volna – egészen mostanáig. A kínai Changhongnál ugyanis ki volt állítva a gyártó 55 colos kijelzője is, amely 4K-s panelt és lentikuláris szűrőt párosít egymással. Az eredmény pedig nem is rossz: sikerült megszűntetni az optimális nézési pontokat, tulajdonképpen mindegy, hogy hol állunk, térbeli képet fogunk látni, és nincsenek mezők közöttük pedig kisebb-nagyobb ugrások sem.

A szemüvegmentes 3D-nek ez sajnos csak az egyik, de korántsem az egyetlen problémája, így azt továbbra sem állíthatjuk, hogy a Changhong megoldotta volna a kérdést – a kép felbontása továbbra sem elég jó, és a lentikuláris szűrő a fényerőt és a lefedhető színteret is jelentősen csökkenti. De végül is el kell indulni valahol!

Egyébként azt megjegyezzük még, hogy a Changhong többféle demót is mutogatott a kijelzőn, amelyek közül az egyik katasztrofális eredményt adott, mivel a képi anyag rosszul megszerkesztett, ugrálós volt – aki csak azt látta, a filmrészleteket nem, az valószínűleg nem érti, hogy a vállalat miért mutogatja nagy büszkén ezt a tévét. Az Így neveld a sárkányod viszont tényleg jól festett!

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. március 27., 08:00
2019. november 14., 06:00
2019. október 28., 08:00
2019. szeptember 4., 20:00