- 2016. január 14., 16:48
A Microsoft is elismerte, hogy idegesítő a Win10-es frissítés pattogása, és leírta, hogy minként kapcsolhatjuk ki.
Hirdetés

Aki jogosult a Windows 10 frissítésre, de még nem frissített, az valószínűleg már észlelte, hogy a Microsoft egyre agresszívebb taktikát folytat: már nem csak egy ikon jelenik meg a tálcán, hanem értesítő ablakot is kapunk, sőt, az előre kiválasztott opció is az, hogy igenis szeretnénk frissíteni.

A GWX-nek is nevezett eszköz (Get Windows 10) persze eddig is letiltható volt, csak el kellett távolítani a frissítések közül a KB3035583 nevű csomagot, és egyben le is tiltani ennek újbóli letöltését (vagy használhattuk a neten gombamód szaporodó segédprogramok valamelyikét). Mostanra viszont a Microsoftnál is belátták, hogy aki eddig ki tudta kerülni, azt valószínűleg kontraproduktív állandóan nyaggatni a frissítéssel, így saját honlapjukon is megjelentettek egy módszert, ami ezzel a hivatalos útnak is tekinthető.

A honlapon található leírás szerint a legegyszerűbben a Helyicsoportházirend-szerkeszőben tudjuk ezt megtenni, egy beállítás átbillentésével, de több alternatívát is felsorolnak, például a Registry megfelelő ágának módosítását is.

Címkék
Hozzászólások