- 2016. január 18., 10:59
Komoly lépésre szánta el a magát a Microsoft: az újabb processzorokat már csak az újabb Windows támogatja majd.
Hirdetés


some text

A Microsoft tényleg mindent bevet annak érdekében, hogy minél több embert állítson át a korábbi verziókról a Windows 10-re. Ennek egyik eszköze a frissítésre noszogató program egyre agresszívebb nyomulása (bár ennek kikapcsolására már ők maguk is ajánlanak pár módszert), a másik pedig az a most bejelentett változás, hogy mostantól az új processzorokat a régebbi Windowsok nem fogják támogatni.

Ez praktikusan annyit jelent, hogy a Skylake után megjelenő családok (Kaby Lake és utódai) valószínűleg nem fogják futtatni a Windows 10 előtti OS-eket (a listán egyébként a Snapdragon 820 és az AMD Carizzo is szerepel, ezekhez tehát szintén legalább a Windows 10 kell). Ez persze jelenleg főleg a céges ügyfeleknek okozhat fejfájást, hiszen náluk inkább lehet majd gond abból, hogy a régi rendszert akarják felhúzni a frissen beszerzett főnöki noteszekre, de előbb-utóbb az otthoni ügyfeleket is elérheti az a probléma, hogy a régi, megkedvelt Windows 7-tel szeretnék használni a most fejlesztett PC-t.

Ez a fejlemény egyébként azért is újdonság, mert a támogatási ciklus nem változott: a Windows 7 esetében ez 2020 januárjában, a 8.1-nél pedig 2023 januárjában jár le, így viszont addig már csak a biztonsági frissítések jönnek majd. Különösen fontos dátum lesz 2017 július 17-e, a Windows 7 és 8.1 ugyanis csak addig kapja a frissítéseket a Skylake-hez – 17-e után viszont csak a támogatott platformokra jönnek majd ezek ki. Ezen platformok listáját a Microsoft később teszi majd közzé.

Címkék

Ezek is érdekelhetnek

2012. december 7., 12:00
2013. december 2., 09:00
2012. december 12., 13:36
Hozzászólások