- 2016. február 1., 13:28
Ha felismeri érintésünket, akkor magától nyílik a TAPP nevű lakat - amelynek működéséhez így telefon sem kell.
Hirdetés


some text

Mivel olvasóink imádják a közösségi finanszírozásban készülő termékeket, itt egy ígéretes új projekt: a TAPP nevű lakatra eredetileg 40 ezer dollárt akartak összegyűjteni, de már most 80 ezer felett jár az összeg, miközben még 25 nap van hátra a kampány végéig.

A cucc maga egy intelligens lakat, amely annyiban különbözik a korábbiaktól, hogy használatához nem kell okostelefon, jogosultságunkat ugyanis biometrikus alapon, ujjlenyomat-olvasóval ellenőrzi. Ennek előnye nyilván az, hogy így akkor is kinyithatjuk, ha éppen nincs nálunk, vagy lemerült volna a telefonunk, ráadásul a modern leolvasónak köszönhetően ez gyors is, a tervezők állítása szerint 0,8 másodpercbe telik, míg a rendszer beolvassa és ellenőrzi a mintázatot (a szenzor az, amit a mai felső kategóriás okostelefonokban is alkalmaznak), az illetéktelenek és a lakatot levágni próbálók ellen pedig riasztó is került bele. A készülék vízállóságáról nanotechnológiás bevonat gondoskodik a Liquipel jóvoltából.

Mondanunk sem kell, hogy azért az okostelefonok is kapnak némi szerepet a TAPP-nál: a telefonon futó alkalmazásból tudjuk menedzselni például azt, hogy az eltárolt maximum 200 ujjlenyomat közül éppen melyiknek engedünk hozzáférést, mikor és mennyi ideig. Amennyiben pedig a Bluetooth 4.1 kapcsolaton keresztül a lakat hozzá tud férni az internethez is, akkor távolból is értesítést kaphatunk lakatunk állapotáról.

A TAPP két formában kerülhet majd piacra: a nagyobb TAPPLock újratölthető Li-Ion akkut használ, amely egy töltéssel 3 évnyi üzemidőt ad, ráadásul vészhelyzetben külső akkuként is működhet. A kisebb TAPPLock Lite egy gombelemről kínál 6 havi működést, ebből viszont hiányzik a riasztó.
A két eszköz ára, ha elkészülnek 66 illetve 46 dollár lesz, a szállítást pedig novemberre, illetve szeptemberre ígérik.

Main Tags

Ezek is érdekelhetnek

2009. május 29., 08:00
2009. július 3., 08:00
2012. június 26., 12:00
2009. november 30., 08:00