- 2016. március 3., 17:14
A Gateway to Space kiállításon egy rövidfilm is látható, amelyet stílusosan LG OLED-tévéken lehet megnézni.
Hirdetés


some text

A kiállításon mindenki megismerheti az emberiség legnagyobb felfedezéseit, kezdve a korai álmodozóktól (akik elsőként építették meg saját űrrakétájukat) át az eseménydús 20. századon, amikor a Holdra szállásért folytatott űrversenyben küzdöttek meg egymással a nemzetek, egészen a naprendszer határának feltérképezéséig. Megtekinthető a US Space and Rocket Center több száz darabból álló lenyűgöző gyűjteménye, a NASA különleges küldetései során használt szkafanderek, a felfedezések során begyűjtött holdkőzetek, a rakéták és űrkapszulák élethű mása, sőt, egy életnagyságú, igazi holdjáró is. A helyszínen berendezett kiképzőtáborban mindenki próbára teheti űrhajós képességeit is: kiderül, hogy meg tudunk-e birkózni a gravitációs erővel, képesek vagyunk-e egy űrküldetés végrehajtására, el tudunk-e irányítani egy igazi űrhajót.

A különlegességek között egy egyedülálló, a világűrről szóló rövidfilm is megtekinthető, amelyet az LG kiváló feketével és kontrasztaránnyal rendelkező OLED-tévéin lehet megnézni. A kiállítás szervezője, a NASA valamint az LG közötti megállapodást a Las Vegas-i CES-en jelentették be, a NASA világűrben készített HDR-felvételei valamint az OLED népszerűsítése érdekében.

A Gateway to Space űrkiállítás március 15-ig várja az érdeklődőket Budapesten, a Millenárison. A kiállítás honlapja ide kattintva érhető el.

Címkék

Ezek is érdekelhetnek

2010. október 15., 18:00
2012. július 18., 12:00
2011. augusztus 31., 15:00
Hozzászólások