- 2016. március 8., 14:58
Kevesebb, mint 24 óra van hátra az ember-gép háború újabb csatájáig: holnap mérkőzik meg AlphaGo és Lee Se-Dol.
Hirdetés


some text

A Google birodalmába tartozó DeepMind AI, illetve a rá épülő AlphaGo program még januárban verte meg a sakknál lényegesen bonyolultabb Go nevű játék európai bajnokát, március 9-én, helyi idő szerint délután 1-kor (magyar idő szerint reggel 5-kor) pedig Szöulban sor kerül a következő meccsre, melyben az ellenfél az világ második legerősebb játékosa, Lee Se-dol lesz.

A verseny öt játékból fog állni, amelyet természetesen élőben közvetítenek a YouTube-on is, a nyertes pedig egymillió dollárral lehet gazdagabb (ez nyilván az emberi versenyzőt jobban motiválja, mint az AlphaGo-t vagy éppen a Google-t, akik már most bejelentették, hogy jótékony célokra használnák fel azt). Lee Se-Dol mindenesetre nem izgatott és bízik magában, a valószínű kimenetelt 5:0-ra, 4:1-re becsüli. Ugyanakkor február végén egy interjúban azt mondta, hogy még 4:1 arányú győzelme esetén is dicsekedhet a Google azzal, hogy ők tulajdonképpen győzelmet arattak.

A rendezvény teljes hossza egyébként 4-5 óra is lehet, tehát nem muszáj 5-kor kelnie annak, akit érdekelnek a fejlemények a gépek uralma felé vezető úton.

Címkék
Hozzászólások