- 2016. március 30., 15:06
A vállalat 16, 32 és 64 GB-os kapacitást kínál új memóriakártyáival, amelyeket akciókamerákba és drónokba szán.
Hirdetés

Az UHS-I U3 sebességosztályba tartozó microSD-kártyákat a vállalat úgy tervezte meg, hogy azok tartósan képesek legyenek 45 MB/s-os írási sebességre; ezzel mindenféle eszközben megállják a helyüket, még a 4K-s felbontást rögzítő kütyükben is, vagy olyan készülékekben, amelyek HD-ben a szokásos 30 fps-es képsebesség nyolcszorosával (240 fps) működnek.

A memóriakártyák víz- és ütésállóak, és nem tesz bennük kárt a röntgensugárzás sem. Ezenkívül extrém hőmérséklet mellett (-25 és +85 fokos hőmérséklet között) is be lehet őket vetni. A Kingston arra is gondolt, hogy a legtöbb notebook vagy számítógép microSD-kártyák olvasására nem, csak SD-kártyák kezelésére alkalmas; ez a „hézag” a csomagolásban lévő adapter segítségével hidalható át. Egy 64 GB-os memóriakártyára jellemzően 8 ezer fotó, 5 órányi HD felvétel vagy 70 percnyi UHD felbontású felvétel rögzíthető.

A Kingston a 16 és 32 GB-os kapacitású változatokat már forgalmazza, ezekre a modellekre és a jövő hónapban megjelenő 64 GB-os változatra a gyártó élettartam garanciát vállal.