- 2016. április 5., 14:40
Az új HP Spectre a világ legvékonyabb 13,3 colos noteszgépe - de nem is az átlagfelhasználót célozza meg.
Hirdetés

Bemutatta legújabb luxuskategóriás ultrabookját a HP – a megcélzott közönségről sokat elmondhat már az is, hogy a gépet egy Versaillesban tartott, luxustermékeket felvonultató kiállításon vették először elő.
A 13,3 colos masina legnagyobb érdekessége természetesen a 10,4 mm-es vastagsága, ami pár éve még egy táblagépnek is becsületére vált volna (csak a miheztartás végett: az AAA méretű akkumulátorok vastagsága 10,5 mm). A masina prémium kivételét a szénszál és a fémek használata is hangsúlyozza, tömege pedig 1,1 kg-os.

Ahhoz képest, hogy milyen vékony, a hardver meglepően erős: teljes értékű, hatodik generációs Core i5 és i7 processzorokból választhatunk, amelyek mellé 8 GB RAM és akár 512 GB SSD tartozhat – az utóbbi természetesen PCIe csatlakozóval. Dicséret illeti a HP-t a csatlakozókért is: három USB-C port került a gép oldalaira, amelyek közül kettő Thunderboltként is használható.

Mindezek után olcsónak persze nem lesz mondható az új Spectre 13.3: az április 25-én induló előrendelésben 1170 dollárról indulnak az árak, és ez tényleg a belépőszint: a később érkező, speciális modellek, amelyek között 18 karátos arannyal vagy Swarovski kristályokkal borított változat is lesz, jóval többe kerülnek majd.

Címkék