- 2016. április 12., 10:25
Legalábbis az Amazon szerint mindenképp, talán ezért is lehet a kiszivárgott készülék kódneve az Oasis.
Hirdetés

Bár a hivatalos bejelentés még nem történt meg, egy kínai oldalnál túl hamar sütötték el a startpisztolyt, és tették fel a Kindle Oasist a honlapra.


Az azóta már törölt bejegyzés szerint az új készülék külsejét illetően radikálisan eltér az eddigi vonaltól, és egy kifejezetten aszimmetrikus, de átfordítva jobb- és balkezesek számára egyaránt jól használható. Az aszimmetria oka egyszerűen az, hogy a lapozára szolgáló fizikai gombok az egyik oldalra kerültek fel, és itt vastagabb is az Oasis, egész pontosan 8,5 mm-es, míg a másik oldalon a káva és a ház is vékonyabb, az utóbb mindössze 3,4 mm.

Nemcsak a méretek, de a tömeg is csökkent, az olvasó önmagában mindössze 134 gramm, viszont könnyen lehet, hogy a legtöbben nem önmagában fogják használni, hanem a mágnesesen csatlakozó tokkal, amelybe külön akkumulátor is került – ezzel kombinálva a készenléti idő 20 (!) hónapra nő. Az Amazon fejlesztett a háttérvilágításon is, a LED-ek számát 60 százalékkal növelve, a kijelző pixelsűrűsége pedig 300 dpi lesz. Ez utóbbi egyébként megegyezik a Voyage és a legfrissebb PaperWhite specifikációjával, tehát valószínűleg vagy ugyanarról, vagy egy nagyon hasonló E Ink panelről beszélünk, a színes megjelenítés továbbra sem opció a Kindle olvasók világában.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. február 10., 13:00
2020. február 12., 16:00
2018. október 16., 18:00
Hozzászólások