- 2016. április 22., 19:50
Nem mondd le a mobilok piacáról sem az Acer, így bemutatta a Liquid Zest Plust és az Iconia Tab 10-et is.
Hirdetés

A mobilos újdonságok közül a Zest Plus egy közepesen érdekes nagyképernyős mobil az olcsóbb szegmensbe: 250 dollárnál is kevesebbe kerül, ezért 5,5 colos HD-s kijelzőt, és, ami fontosabb, 5000 mAh-s akkumulátort ad. Az ilyen módon több napos üzemidőt is biztosító mobil persze elég vaskos és nehéz (154×77×9,8 mm és 175 gramm), ráadásul hátlapja is igazán olcsó hatást keltő műanyagból készült. Nem spóroltak viszont a kamerával, amely az Acer szerint is kifejezetten fontos komponens, ezért aztán egy 13 Mpixeles, lézeres, kontraszt- és fázisérzékelős AF rendszerrel rendelkező modell került a gép hátoldalára. A képminőségről a bemutató körülményei miatt nem tudunk igazán nyilatkozni, de a fókusz tényleg gyors, a telefon maga viszont elég gagyi hatást kelt.



Még az androidos világban maradva, új táblagép is kerül az ICONIA családba: az ICONIA 10 egy 10 colos FHD panel és nyolcmagos MediaTek processzor köré épülő masina. Ami érdekes benne, az a négy előlapi hangszóró, illetve a két rövidebb élen található gomb, amely valószínűleg játékokban is jól jöhet.



Az Acer továbbra is foglalkozik a Windows Phone platformmal, és ugyan új WP-s telefont nem mutattak be, hoztak egy érdekes kiegészítőt a Jade Primohoz (vagy bármilyen WP-s mobilhoz): a Liquid Extend nevű masina egy apró notebookra hasonlít, és természetesen arra szolgál, hogy a mobillal összekötve a Continuum segítségével noteszgépként használhassuk. A koncepció egyébként nem rossz, de a kivitelezés nem sikerült túl biztatóan, a kipróbált modell ultrakopogós műanyagból volt, elég gyenge összeszerelés mellett, ráadásul csak a külső táp csatlakoztatása mellett üzemelt.