- 2016. április 22., 12:48
Tavalyi felturbózása óta szép sikert ért el az Acer Predator sorozata, úgyhogy most több terméket is megújítottak.
Hirdetés

A Predator 8 táblagép mondjuk pont nem változott, a néhányszor már látott, eredetileg Helio X20-ra épülő Predator okostelefon pedig továbbra sem volt jelen hivatalos minőségében, viszont a Predator 17 notebook kapott egy egész érdekes utódot, Predator 17 X néven.


Az X karakter hatása ezúttal kizárólag a belső térre terjed ki, a gép külseje ugyanis nem változott, maradt az extravagáns dizájn. Belül viszont fejlesztettek a hardveren, és ez nem csak az aktuális CPU-GPU generációváltást jelenti, hanem annál többet. A CPU természetesen ugrott egy lépcsőt, így Core i7-6700HQ vagy Core i7-6820HK processzorok kérhetőek, a RAM maximum 64 GB lehet, míg háttértárból négy foglalatba szétosztott RAID 0 SSD-kombinációkra, PCIe SSD-re és egy HDD-re számíthatunk. Ez utóbbi a csúcsmodell esetében azt jelenti, hogy 512 GB-os PCIe SSD, 1 TB-nyi RAID 0-ba kötött SATA SSD és másodlagos tárolóként még egy 2 TB-os HDD is rendelkezésre állhat.
A méretes noteszgép monitoránál 17,3 colos Full HD és 4K IPS panelek közül választhatunk G-Synckel, az igazi érdekesség pedig az, hogy nemcsak a GeForce GTX980M, hanem a nagyobb teljesítményű, asztali GTX980 is beépíthető, 8 GB GDDR5 RAM társaságában.Ez természetesen extra hűtést igényel, amire az Acernél nagyon büszkék, gyorsan oda is szúrtak egyet az ASUS ROG GX700-nak azzal, hogy nekik nincs szükség külön vízhűtésre a tuninghoz, ehelyett egy három ventilátorra épülő megoldást használnak, aminél a harmadik ventilátort előre, nagyjából a tapipad alá szerelték, hogy a gép alja helyett elölről szívjon be hidegebb levegőt, amit aztán a két hátsó ventilátor a különböző alkatrészek lehűtése után hátrafelé kifújhat.

Az otthoni felhasználóknak szánt asztali gépek piaca továbbra sem száguld, a gamerek azonban még mindig szép számmal igényelnek ilyen összeállításokat. Aki nem akarja a hatalmas G6-ot, annak az idei újdonság a mini G1, amely 16 literes űrméretben kínálja a teljes méretű VGA helyet (így maximum Titan X kártyával is kérhető). A többi hardver is lefedi a csúcskínálatot, hiszen hatodik generációs Core iX procikból, gyors memóriákból, többféle háttértárból válogathatunk, a hangrendszer a Creative X-Fi MB5, a hálózati adapter pedig a Killer DoubleShot Pro rendszere. Nem hiányoznak az oldalról kihúzható, fejhallgatók felakasztására szolgáló fülecskék sem, a szerencsésebb országokban pedig az első 1000 vásárló még egy igényes bőröndöt is kap hozzá.Ami a monitorokat illeti, a Z1 sorozat a csúcskategóriás X1 alá érkezik három méretben: 27, 30 és 31,5 colos átlókkal. A kisebb modell Full HD, a középső 2560×1080, míg a legnagyobb ismét Full HD felbontást kapott, a panelek VA technológiára épülnek. Külsejükben nem sokban térnek el az X1-ektől, mindhárman hajítottak és ismerik a G-Syncet is, a kezelőszervek viszont hátulra kerültek és joystickel is kiegészültek, ami szerintünk igencsak jó ötlet volt.

Végül pedig, aki még nagyobb képet szeretne, annak a Predator Z850 projektor ajánlható. A rendszer tükrös vetítést használ, és nagyjából 47 cm-ről már képes 120 colos képátló előállítására. Nagy fényereje (3000/2400 ANSI lumen) van, de felbontása nem túl jó, a natív 1920×720, és maximum FHD jelek fogadására képes.

Ami az elérhetőséget illeti, a 17 X júniusban érkezik, 2499 eurótól induló árakkal. A G1 szintén június, 1199 euróval, míg a Z1 sorozat is júniustól lesz kapható, 599 eurótól.

Hozzászólások