- 2016. május 18., 21:17
Igazi versenytársat kap az Apple Siri a Google-től, melynek neve Assistant – kérdés, mikor tanul meg magyarul.
Hirdetés

Jelenleg is tart a Google I/O konferenciája, amelynek első komolyabb bejelentése a Google Assistant volt. Bár a Google Now már eddig is használt mesterséges intelligenciát, és megértette, amit mondtunk neki, az Assistant sokkal inkább „párbeszédes” jellegű lesz, azaz teljesen természetes emberi nyelven tudunk majd vele beszélgetni.

A rendezvényen Sundar Pichai, a Google ügyvezetője példát is hozott erre: a Google Now-t megkérdezhettük a moziműsorról, de az Assistant már egy olyan mondatból is érteni fogja, hogy mit akarunk, hogy: szeretnénk moziba menni péntek este. Majd miután telefonunk összeállítja nekünk a filmek listáját, még szűkíthetjük is azzal: de szeretnénk a gyereket is magunkkal vinni.
Az Assistant technológiája nemcsak a telefonos személyi asszisztensben fog megjelenni, hanem egy Allo nevű chatalkalmazásban is. A program alapvetően a jelenlegi Hangoutshoz, és kismillió versenytársához hasonlít, de olyan AI-alapú extrákat is kap, mint például a Smart Reply – ez, nevéből is kitalálható módon majd maga ajánl nekünk válaszokat (alig várjuk a damnyousmartreply.com weboldalak megjelenését!). Az app mögött álló AI tanulni fog válaszainkból, és nemcsak szöveges kérdésekre, de képekre is lesz valamilyen reakciója.

Szintén az Assistantot használja a Google Home, ami egy vezeték nélküli hordozható hangszóró, alapvetően az Amazon Echo mintájára: beszélhetünk hozzá, amit megért, így tudunk például autót rendelni, streaming szolgáltatáson keresztül zenelejátszást indítani, asztalt foglalni, és így tovább. A Home megjelenése az Egyesült Államokban még idén várható, az ár viszont egyelőre nem ismert.

Címkék