- 2016. június 8., 11:12
De még mindig nem tudja senki, hogy mi értelme lenne piacra dobni. Már persze a versenytársak bosszantásán kívül.
Hirdetés

Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy amióta vannak mobilok, azóta vágyik mindenki arra, hogy legyen egy olyan készülék is, amit össze lehet hajtani. Legalábbis erre következtethetünk abból, hogy azokat a pletykákat, amelyek valamilyen összehajtható mobilról szólnak, mindig nagy érdeklődés övezi. Azt viszont igazából nem tudjuk, hogy miért; a jelenlegi formánál praktikusabbat nehezen tudunk elképzelni.

A lényeg azonban az, hogy időről-időre felszínre kerülnek olyan információk, amelyek arra utalnak, hogy valami (megint) készül. Most éppen a Samsungtól várják – belső, de természetesen névtelen forrásokra hivatkozva –, hogy előáll a feltekerhető telefonnal. Tény, hogy a technológia rendelkezésre áll, hiszen a Samsung korábban is mutatott már be olyan OLED-panelt, amely kellően rugalmas volt ilyen jellegű felhasználáshoz, és ma már az elektronika és az akku is lehet elég rugalmas (vagy több darabból álló). De az is tény, hogy egyelőre még senki sem tudta megmondani, hogy egy feltekerhető vagy összehajtható telefon miért lenne bárkinek is hasznos. Az sem lehet véletlen, hogy a kihajtható készülékek is eltűntek a boltok polcairól. Ennek ellenére vannak olyan elemzők, akik megváltóként, a piacot teljesen megreformáló újításként tekintenek a dologra – hát erre csak azt tudjuk mondani, meglátjuk!

A dologban annyi a jó, hogy ha a kiszivárgott információk igazak, úgy szerencsére nem kell már túl sokat várnunk arra, hogy kiderüljön, hogyan fogadják a felhasználók a valóban megvásárolható felhajtható telefon(oka)t: a Samsung a Bloomberg szerint a jövő évi Mobile World Congressen fog bemutatni legalább egy, de lehet hogy több olyan típust, amely ezzel az érdekes képességgel rendelkezik.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 8., 10:00
Hozzászólások