- 2016. július 1., 15:28
A Das Keyboard amúgy sem hétköznapi billentyűzeteket gyárt, de az 5Q még a szokásos szintet is felülmúlja.
Hirdetés

A szóban forgó billentyűzetre jelenleg a Kickstarteren kalapozzák össze a pénzt – a cél 100 000 dollár összegyűjtése volt, és ezt a határt már sikerült is túllépni, így a piacra lépés anyagi feltételei már biztosítva vannak.

Ami az 5Q-t különlegessé teszi, az a programozhatóság és a távoli elérés: a minden egyes billentyűnél külön állítható RGB világítás ugyanis nemcsak díszből van rajta, hanem programozható is, így például az E gombra beállítható, hogy kéken világítson, ha e-mailt kapunk, az S pedig világoszölddel, ha Skype-üzenetünk érkezett. A Kickstarter kampányban programozók számára is hoznak példákat, ezek szerint mondjuk a B gomb jelezheti a build lefutását – zölddel, ha sikeres és pirossal, ha sikertelen. Maga a mechanika az Omronnal közösen kifejlesztett Gamma Zulu kapcsolókon alapul, melyek 100 millió leütést bírnak ki, és 1,5 mm-nél kapcsolnak (a teljes elmozdulás 3,5 mm).

Mindez persze nem lesz olcsó: a bolti ár 229 dollárnál áll majd meg, a kampányban viszont jelenleg 139 dollárért lehet előrendelni a billentyűzetet, amely várhatóan jövő év elejére kerülhet a támogatókhoz.

Címkék