- 2016. augusztus 17., 17:27
Project Alloy néven egy teljes értékű, külön PC-t nem igénylő VR-platformot jelentett be az Intel az IDF-en.
Hirdetés

A Project Alloy, ha úgy tetszik, központi eleme az az Alloy headset, amelyet az IDF-en is bemutattak, és amely egy egységben tartalmazza a kijelzőket magában foglaló szemüveget, a felhasználó mozgását figyelő eszközöket és a számításokat végző hardvert is.

Ezzel az Alloy első ránézésre hasonlít a Gear VR-ra és társaira, és a PC-s Oculus Riftnél meg HTC Vive-nál nagyobb szabadságot biztosít, viszont remélhetőleg jóval komolyabb számítási kapacitást rejt magában, mint a Gearbe pakolható okostelefonok. Erre utalhat egyébként a hátul elhelyezkedő doboz, amiben egy, a telefonokét meghaladó kapacitású akkumulátor is elfér.

A rendszer nagy érdekessége még, hogy az Intel RealSense technológiájára is erősen épít azért, hogy külvilág bizonyos elemeit becsempészhesse a virtuális valóságba. Ez elsősorban a kontrollereknél jöhet jól, és a HTC által alkalmazott megoldáshoz hasonlóan varázsolhat például pisztolyokat a játékosok kezébe, vagy teheti a valós környezettel kombinálva interaktívabbá a virtuális világot.

Címkék
Hozzászólások