- 2016. augusztus 18., 21:45
Komolyak az Uber önvezető autóval kapcsolatos tervei, és már a Google korábbi szakemberei is nekik dolgoznak.
Hirdetés

Érdekes akvizíciót jelentett be ma hivatalosan is az Uber: a cég megvásárolt egy Otto nevű startupot, amely mindössze pár hónapos, és amelynek fő terméke egy, a meglévő teherautókra utólagosan felszerelhető robotpilóta lenne.

Mindez azért érdekes, mert az Otto egyik kitalálója Anthony Levandowski, aki a Google önvezető autójának alapját adó 510 Systems céget is alapította, míg partnere, Lior Ron a Google Térkép részleget vezette három éven keresztül. Az Otto rendszere nem kizárólag az automatikán alapulna, a cég elképzelése szerint a pilótájuk elsősorban az autópályán vezetne, a sofőrök ezalatt pedig nyugodtan pihenhetnének a fülkében, az ő szerepük a városba érve jönne el, ahol átvennék az irányítást a robottól.

Természetesen az Uber keze alatt nem (csak) ez fejlődne tovább, hanem megjelenhetnének az emberi sofőr nélküli taxik. A tesztek jelenleg egyébként átalakított Volvo XC90-esekkel folynak, és hamarosan ezek a kocsik munkába is állnak Pittsburghban, ahol a bátor megrendelők már az ilyen robotizált gépjárműveket is megrendelhetik az ismert alkalmazásból.

Címkék