- 2016. szeptember 15., 16:57
Ami persze nem túl nagy meglepetés, az Apple-nek valahogy sosem sikerül elég telefont gyártania.
Hirdetés

Az Apple bejelentette, hogy az előrendelések során, jóval a megjelenés első napja előtt elfogyott az összes eddig legyártott iPhone 7 és 7 Plus is. Az almás vállalat szokásának megfelelően ezúttal sem közölte, hogy ez pontosan hány készülék eladását jelenti, de azt teljesen biztosra vehetjük, hogy 10 milliónál több készüléket rendeltek elő a felhasználók. Az Apple egy ideje már nemcsak az USA-ban és néhány országban indítja útjára legújabb kütyüit, ami nyilván fokozza a telefon iránti keresletet. Igazából nem meglepő, hogy a nyitókészlet elfogyott, hiszen ez majdnem mindig így van – valószínűleg egyébként nem is arról van szó, hogy az Apple nem akart elég telefont felhalmozni, sokkal inkább marketing trükk lehet mindez; ha az első pár hétben nem lehet folyamatosan megvenni a telefont, mert mindig készlethiány van, akkor a vásárlók valósággal megrohamozzák a boltokat, amint új szállítmány érkezik, nem halogatják a vásárlást.

Mindenesetre az, hogy a nyitókészletet pillanatok alatt elkapkodták, arra utal, hogy a jack dugó elhagyása nem tántorította el a felhasználókat a telefontól – vagy legalábbis azt, hogy az új kamera, főleg az iPhone 7 Plus esetében, és a vízálló kivitel ellensúlyozzák a csatlakozó hiányát.

Ami viszont érdekes, az az, hogy ezúttal a boltokban sincsen telefon, mivel tényleg minden legyártott példányt értékesítettek; így azok a felhasználók, akik napok (hetek) óta táboroztak le az Apple valamelyik boltja előtt, de nem rendelkeznek érvényes, visszaigazolt rendeléssel, egyelőre hoppon maradnak. Azt nem lehet tudni, hogy az iPhone 7 Plus mikor lesz megvásárolható a boltokban, az iPhone 7-ből viszont állítólag holnap már lesz készleten „limitált mennyiség” – kivéve a fekete színű verzióból.

Címkék
Hozzászólások