- 2016. szeptember 26., 13:05
Habár még közel fél év van a bejelentéséig, lassan mindent lehet tudni a Samsung Galaxy S8-ról.
Hirdetés

A napokban elég sok információ szivárgott ki a Samsung Galaxy S8-cal kapcsolatban, és ez lehet, hogy nem a véletlen műve: könnyen lehet, hogy a Samsung így szeretné egy kicsit ellopni a reflektorfényt az Apple hónap elején bejelentett telefonjairól, az iPhone 7-ről és az iPhone 7 Plusról. Emellett az is biztos, hogy a folyamatos szivárogtatás a Samsungnak azért is jó, mert így eltereli a figyelmet a Note 7-hez kapcsolódó akkubotrányról is.

Most éppen a Samsung LSI egyik alkalmazottja árult el adatokat a készülő telefonról – persze névtelenül, de az elmondottak egybe csengenek a korábban felszínre került információkkal, ezért jó esély van rá, hogy valódiak. A munkatárs szerint a várhatóan jövő februárban bejelentésre kerülő mobilt (vagy mobilokat, ezt most még nem lehet tudni) a Samsung 10 nm-es csíkszélességgel gyártott Exynos processzora fogja meghajtani; ezt persze már eddig is lehetett tudni, azt viszont még nem, hogy a chip pontos neve 8895 lesz, és azt sem, hogy a processzor mellett egy Mali-G71-es grafikus gyorsító foglal majd helyet. Ez utóbbi a fontos információ, mivel ezt a chipet direkt a 4K-s tartalmakhoz valamint a virtuális valóság alkalmazásokhoz optimalizálták, így minden jel arra mutat, hogy a Samsung Galaxy S8-ban lévő kijelző UHD részletességű lesz. A Samsung eddig nem használt ekkora felbontású OLED-kijelzőt telefonjaiban, viszont mivel a vállalat a VR-re is nagy hangsúlyt szeretne fektetni a jövőben, telefonjai tudnának profitálni a megnövelt pixelsűrűségből.

Ha a Samsung tartja a korábbi években megszokott menetrendet, akkor a Galaxy S8 bejelentésére a Mobile World Congress 2017 előestéjén, vagyis február 26-án fog sor kerülni.

Címkék
Hozzászólások