- 2016. november 2., 12:45
Korábban is többször felmerült, hogy az iPhone-ba OLED-kijelző kerülhet, de ennyire konkrét még sosem volt az infó.
Hirdetés

Merthogy ezúttal Tai Jeng-wu, a Sharp ügyvezetője nyilatkozta, hogy az almás vállalat LCD-ről OLED-kijelzőre fog váltani a jövőben – a megfogalmazásból az ugyanakkor nem derül ki egyértelműen, hogy erre már a következő telefonnál sor fog-e kerülni. Ha logikusan gondolkozunk, akkor persze könnyen mondhatjuk, hogy az Apple-nek felesleges várni. A gyors csere mellett szól egy másik, a telefonnal kapcsolatban korábban felmerült pletyka, amely szerint az iPhone 7s-nek ívelt kijelzője lesz. Ez ugyanis egy olyan fejlesztés, amit OLED-re váltás nélkül sokkal nehezebb elképzelni; nem lehetetlen íves LCD-t sem gyártani, de azért a feladat nem is túl egyszerű.

Hivatalos bejelentésként Tai szavait semmiképpen sem kezelhetjük, de azért ha azt vesszük, hogy a Sharp most is szállít kijelzőket az Apple számára, akkor abban azért megegyezhetünk, hogy a vállalat elég közel van a tűzhöz ahhoz, hogy ilyen jellegű információkat szerezzen. A Sharp egyébként már nem japán kézben van, hiszen a tajvani Foxconn az év elején megvásárolta.

A Sharp egészen mostanáig látszólag nem túl sok figyelmet fordított az OLED-technológiára, de a vállalat vezetői azt mindig is hangoztatták, hogy rajta tartják a szemüket az OLED-en, és ha a piac úgy diktálja, akkor meg fogják tenni a szükséges lépéseket. Ez a helyzet a Foxconn belépésével annyit változott, hogy most már deklarált cél, hogy a Sharp OLED-kijelzőket is tudjon szállítani az Apple-nek; és ennek a kapcsolódó beruházásokra szánt 1,8 milliárd dollár kellő komolyságot is ad.

Címkék