- 2016. november 3., 21:28
Megígérték, bemutatták: hivatalosan is leleplezték a Huawei új phabletjét, a Mate 9-et és a Fit sportos karórát.
Hirdetés

A Huawei az ígéreteknek megfelelően egy nagyszabású eseményen mutatta be a Mate 9-et, amely pontosan olyan lett, ahogy azt a korábbi pletykákból és kiszivárgott képekből már láthattuk. A Full HD felbontású, 5,9 colos LCD panel alatt Kirin 960 rendszerchipet, 4 GB RAM-ot és 64 GB háttértárat találunk, az utóbbi pedig microSD-vel bővíthető, amennyiben a megszokott módon lemondunk a második SIM kártya használatáról. Eddig tehát nincsenek meglepetések, amiről azonban a korábbi infókból nem derült ki minden, az a hátoldali kamerarendszer pontos felépítése.

Ahogy azt persze sejteni lehetett, ez a P9-ben debütált megoldás továbbfejlesztett változata, ugyanúgy egy fekete-fehér és egy színes kamerával, a különbség azonban az, hogy az előbbi felbontását a korábbi 12-ről 20 Mpixelesre növelte a Huawei, míg a színes modul maradt 12 Mpixeles. A rendszer működési elve nem változott, extra tudásként kapunk egy 2x-es digitális zoomot, amelynél a dedikált fotós processzor kihasználja a FF szenzor nagyobb felbontását. A megoldás jobb, mint egy „sima” digitális zoom, de azért az optikai módszer tudását messze nem éri el, de még az iPhone-féle „zoom-tól” is messze áll. A két kamerához négyféle (!) autofókusz (lézeres, fázis, kontraszt és a két kamerával parallax módszer is használható), kettős LED-es segédfény és optikai stabilizátor is jár. Különlegesség még a 4K felvétel – ezt a Huawei eddig kerülte.

A Mate 9 azonban nem egyedül érkezik, jön mellé az a sportóra is, amiről a napokban is írtunk, Huawei Fit néven. Bár óra is, nem klasszikus okosóra, inkább sportkarkötő, órás funkciókkal. Optikai pulzusmérőt és egy sor, a sportra kihegyezett funkciót tartalmaz (automata mozgásérzékelés, VO2max és más jellemzők kijelzése, edzésterv követés, stb). Üzemideje elég jó, 5 nap aktív használattal és 30 nap készenlétben.

A harmadik új készülék a Mate 9 rokona, az a telefon, amelyről Pro verzió néven hallottunk – csak éppen végül nem Pro, hanem Porsche Design lett. Az új modell valahol a Mate S utóda is, formaterve pedig a Porsche Design stúdióban készült. Kivitele még az amúgy elegáns Mate 9-nél is exkluzívabb. Hardverben jórészt egyezik a két mobil, a legfontosabb különbség, hogy a PD képernyője 5,5 colos, ráadásul QHD felbontású és AMOLED panelt használ. Változott belső is, ez a készülék 6 GB RAM-ot és 256 GB háttértárat kapott, viszont nincs microSD foglalat.

Ami az árakat illeti, a sima Mate 9 700, a PD pedig 1395 euróval nyithat a boltokban.

Ez is érdekelhet
2021. január 29., 09:05
2020. november 25., 16:00
2020. október 15., 12:00
Hozzászólások