- 2016. december 9., 12:00
A TX-65DX900 TV finomhangolásához Hollywood hivatásos fényelő szakembereit és filmkészítőit kérték fel segítségül.
Hirdetés

A Panasonic a televíziógyártás egyik legnagyobb múltú szereplője, amely folyamatosan igazolja elkötelezettségét a televízió jövőjének formálása mellett. Ennek egyik legnagyobb bizonyítéka az idén bemutatott 4K modellje, a DX900-as készülék, amely megfelel az UHD Alliance szabvány szerinti legmagasabb minőségi követelményeknek, figyelembe véve a kiváló képminőség összes befolyásoló tényezőjét, a felbontástól és a magas dinamikatartománytól (HDR) kezdve egészen a pontos színmegjelenítésig és színtartományig.

A TX-65DX900 TV finomhangolásához Hollywood hivatásos fényelő szakembereit és filmkészítőit kérték fel segítségül. A Panasonic 4K PRO modell a Studio Master HCX+ processzort kombinálja egy professzionális filmprojektorral, amely a színek és kontrasztok tisztaságát biztosítja, és páratlan fényerőt nyújt. A Panasonic Studio Master HCX+ processzorok segítségével biztosított professzionális színkezelésnek köszönhetően a DX900-as készülék az eredeti film minden apró részletét tökéletesen adja vissza, hiszen nyolcvanszor nagyobb színrészletességet tesz lehetővé, mint a hagyományos televíziók, miközben biztosítja a színek és kontrasztok tisztaságát és páratlan fényerőt nyújt.

A DX900-as modellben használt professzionális Cinema Display minden eddiginél életszerűbben adja vissza a mozi hangulatát. A Cinema Display monitorok egyéni, új, Honeycomb rendszerű (méhsejt-szerkezet) helyi fényerő-szabályozója garantálja a LED tévéken elérhető legsötétebb feketék megjelenítését, amely a moziszerű színekkel és a lenyűgözően világos fényekkel együtt valóban nagy dinamikatartományú, tökéletes HDR élményt nyújt. A modell a méhsejt-szerkezet mellett helyi pixelhalványítás (local dimming) technológiát alkalmaz. A méhsejt-szerkezet a képernyőt többszáz, különállóan irányított fénykötegekből álló zónára osztja, amelyek egymástól elszigeteltek, így megelőzhető a fényátcsorgás, amely a fényes képelemek körüli halvány glóriát idézné elő. Emellett a Panasonic Wide Colour Phosphor technológiája fejlett LED háttérfényt kombinál az új színszűrő rendszerrel, és így szélesebb színspektrumot képes létrehozni, lehetővé téve, hogy a képernyőn gazdag, árnyalt és természetes színtónusok jelenjenek meg, különösen a sötétebb jelenetek esetén. A szokatlan szerkezeti megoldásának köszönhetően az új panel a képernyő nagyobb felületén képes megjeleníteni a legfényesebb pontokat, mint a hagyományos HDR technológiás LCD televíziók. A HDR képeknél a pontos színvisszaadás is kulcsfontosságú kritérium, épp ezért a DX900 a színpontosság és színhűség finomhangolásait végző Panasonic Hollywood Labs laboratóriumban szigorú tesztelésen esett át.

A Panasonic 4K készüléke Firefox alapú kezelőrendszert kapott, amely könnyen áttekinthető grafikus felhasználói felület biztosít. Ezekből gyárilag három került beállításra – élő TV adás, alkalmazások és csatlakoztatott eszközök. Az elrendezés azonban módosítható, jelentős mértékben megkönnyítve a készülék egyszerű vezérlését. A DX900 televízió számos globális és helyi video-on-demand, azaz internetes videofilm-kölcsönző szolgáltatást támogat, így például elérhető rajta a Netflix szolgáltatása is. A tévékészülék további előnyei közé tartozik, hogy kompatibilis az okos háztartások számára kifejlesztett Control4 Simple Device Discovery Protocol (SDDP) rendszerrel is.

A Panasonic a televíziót a jelenlegi síkpaneles tévék esetében megszokottnál jóval nagyobb méretű és kivételesen nagy teljesítményű neodímium mágnesekkel ellátott hangszórókkal, valamint Quad Passive Radiators membránokkal szerelte fel.

(x)

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. szeptember 14., 08:00
2020. május 5., 12:00
2020. március 27., 08:00
Hozzászólások