- 2016. december 9., 10:59
Új, és állítólag az eddigieknél jobb kiterjesztett valóság szemüveget dobna piacra biciklistáknak az Everysight.
Hirdetés

A jelenleg a piacon elérhető, kerékpárosoknak szánt AR-szemüvegek közös problémája, hogy az információk kijelzésére szolgáló képernyő belóg a látómezőbe, ami elég zavaró egy olyan sportban, ahol a látásnak kifejezetten nagy szerepe van. Az Everysight által fejlesztett Raptor abban nyújtana újat, hogy a kijelző nem egy belógó egységbe került, hanem egy áttetsző felületre vetítik rá, így úgy jelenik meg a sportoló szeme előtt, hogy nem takar ki semmit.

A rendszer navigációs és fiziológiai adatokat nyújthat, de természetesen kijelezhet bármi mást is, hiszen a szemüveg összekapcsolandó az okostelefonnal, amely nemcsak a vezérlést látja el, de a begyűjtött adatok megosztását is lehetővé teszi. További extra, hogy egy beépített kamerával HD minőségben még fel is vehetjük az eseményeket. Az irányítás történhet a kormányra rögzített gombokkal, a szemüvegre tervezett érintésérzékeny felülettel, és a telefonos összekötésnek köszönhetően hangutasításokkal is.

A Raptor egyelőre még éppen csak túl van a fejlesztésen, úgyhogy a piacra dobára várnunk kell, viszont az Everysight egy tesztpilóta-programot is hirdetett lelkes kerékpárosoknak, akik karácsony előtt tudnak jelentkezni arra, hogy teszteljék a készüléket.

Címkék