- 2016. december 9., 13:11
Jövőre is lesznek magyar kiállítók: a régi motorosnak számító GPS Tuner mellett három startup is megy Las Vegasba.
Hirdetés

Január elején ismét CES; a világ legnagyobb és legjelentősebb kütyüshow-ja ismét megmutatja, hogy milyen technológiai trendek, eszközök, újdonságok határozzák majd meg mindennapjainkat a következő évben, években. 2017. január 5-8. között immáron ötvenedik alkalommal rendezik meg a kiállítást; a CES-re 2017-ben 3800 kiállítót és 165 ezer látogatót vár a szervező, a CTA. A 3800 vállalat és startup között ezúttal négy cég fogja képviselni Magyarországot.

A GPS Tuner már évek óta stabil résztvevője a kiállításnak, a korábban kerékpáros navigációs rendszerével jelentős nemzetközi sikereket elérő cég fő terméke ma már az elektromos kerékpárokhoz készített komplex fedélzeti számítógép alkalmazás, az EBike Tuner. A szoftver képes arra, hogy folyamatosan adatokat szolgáltasson a bicikli akkumulátoráról és a felhasználó teljesítményéről, persze a jól bevált navigációs funkciók mellett.

Az Apple eszközökhöz komplett kiegészítőt készítő DoBox és a többiek új szereplők, hiszen startupokról van szó. A DoBox közösségi finanszírozással indult, amely során 100 ezer dollárt sikerült összegyűjtenie. A piacon teljesen egyedi megoldást nyújtó kütyüvel könnyedén köthetők össze a különböző Apple készülékek más külső eszközökkel, például tévékkel vagy monitorral, zenelejátszóval.

A Sybrillo is Kickstarteren indított, terméke a népszerű GoPro akciókamerákhoz készült: egy távirányítható stabilizátorról van szó, amelynek segítségével bárki professzionális minőségű videókat készíthet.

A CES negyedik magyar résztvevője a Chameleon lesz, amely egy olyan átfogó okosotthon platformot fejlesztett ki, ami szinte a piac összes gyártójának kütyüjét tudja kezelni. A Chameleon ebből adódóan központként funkcionál, képes többek között a fűtés, a hűtés, a világítás, a biztonsági rendszer, a szórakoztatóelektronika, a függöny vagy akár az öntözőrendszer vezérlésére is.

Címkék