- 2016. december 19., 11:44
Már elosztott túlterheléses támadás is bekerült a bérelhető szolgáltatások közé, de nem célszerű igénybe venni.
Hirdetés


some text

Létezik egy Xtreme Stresser nevű szolgáltató, amely egészen vicces módon DDoS támadásokat kínál szolgáltatásként (talán nevezhetjük DaaS-nak?). Ez már önmagában is „vicces”, de ami igazán érdekes, hogy publikus ügyfeleik is vannak. Ezek közül tartóztatott most le az FBI egy 26 éves egyetemistát, egy bizonyos Sean Krishanmakoto Sharmát, aki a Kaliforniai Egyetemre jár, és az Xtreme Stresser segítségével kívánta tönkretenni a Chatango nevű chatszolgáltatást.

Célját 2014 november 6 és 2015 január 20 között többször is sikerült elérnie, ezzel pedig több, mint 5000 dollár kárt okozott a megtámadott vállalkozásnak. Bár Sharmát 100 ezer dolláros óvadék befizetése után szabadlábra helyezték, a vizsgálat nem zárult le, és ha bűnösnek találják, akár 10 év börtönt is kaphat. Addig is, míg az eljárás tart, egyes szolgáltatásokat, így például VPN-et vagy a HackForums oldalait nem használhatja.

A letartóztatást az FBI egy nagyobb nemzetközi akció keretében hajtotta végre: a Tarpit művelet során december 5 és 9 között összesen 34 DaaS felhasználót tartóztattak le szerte a világban, közöttük Magyarországon is.

Címkék
Hozzászólások