- 2016. december 21., 13:58
Bár az Amazon az, aki a drónos kiszállítás kapcsán bekerül a hírekbe, közben azért más cégek is foglalkoznak ezzel.
Hirdetés

Az Egyesült Államokban és például Tajvanon is népszerű bolthálózat, a 7-Eleven is az utóbbiak közé tartozik: a cég most jelentette be, hogy Nevada államában már 77 esetben intézték a kiszállítást drónokkal.

Ehhez a vállalat azzal a Flirtey nevű céggel állt össze, akik már rendelkeznek tapasztalattal ezen a téren, hozzájuk tartozik ugyanis az új-zélandi Domino’s pizzéria projektje és egy ausztrál kísérleti megoldás is, ahol tankönyveket küldenének ki automata repülő járművekkel.

Ami a jelen projektet illeti, a 7-Eleven júliusban kezdett bele a drónos szállításba, de igazán csak novemberben gyorsultak fel az események, akkor kezdődtek a rendszeres hétvégi utak egy központi bolt és a szolgáltatásra feliratkozott körülbelül egy tucat ügyfél között. Ők egy egyedi alkalmazáson keresztül adhatták le rendeléseiket, amelyben hideg és meleg ételek is szerepelhettek. A megrendelt és összeválogatott árucikkek egy különleges konténerbe kerültek, amelyek csatlakoztathatóak a Flirtey drónjaihoz. A folyamatot az ügyfél az alkalmazáson belül is figyelemmel kísérhette, a kiszállítás tényleges ideje pedig 10 percnél is kevesebb volt.

Címkék