- 2017. január 16., 10:34
Több névtelen forrás is azt állítja, hogy az Apple szintet lép, és strapabíróbb mobilt dob piacra ősszel.
Hirdetés

Pár éve a Sony kezdett el víz- és porálló telefonokat piacra dobni; az okostelefonok közül az Xperia Z volt az első, amely IP67-es minősítést kapott. Az első vízálló telefont persze jóval korábban gyártották, hogy messzebbre ne menjünk, már a Siemens M sorozatában is voltak olyan példányok, amelyek bírták a vizet és nem engedték be a port sem.

Az Apple – mint sok más esetben – sokáig nem szállt fel a vonatra, aztán az iPhone 7-tel végül megtört a jég. A felhasználók közül sokan csalódottan vették ugyanakkor tudomásul, hogy az Apple csak IP67-es minősítést aggatott a készülékre. A csalódottság némileg alaptalan volt, legalábbis ha azt vesszük, hogy szinte az összes víz- és porálló készülék is ezt az osztályzatot kapja, akkor mindenképpen. A tavaly bejelentett modellek között csak nagyon kevés IP68-as minősítéssel rendelkező telefon volt: a Samsung Galaxy S7/S7 edge párosa mellé a Panasonic dobott még piacra ilyen készüléket, a Tough szérián belül

De visszatérve az Apple-re, valójában az almás gyártó mobiljai közül már a 6s is bírta a vizet, ezen azonban semmilyen hivatalos minősítés nem szerepelt, és a garanciális feltélek is tartalmazták a beázást, mint korlátozó tényezőt. Az IP68-as minősítésnek köszönhetően az iPhone 8 viszont már 1,5 méter mély vízben is ki fog bírni legalább 30 percet, vagyis nyugodtan lehet majd vele fürdeni, zuhanyozni is.

A telefonnal kapcsolatban egy másik érdekes hír az, hogy az Apple visszatér az üveg hátlaphoz. A vállalat korábban is gyártott már olyan telefont, amelynek hátlapját is üveg védte, ugyanakkor a viszonylag gyakori törések nem tettek jót a márka hírnevének, ezért az edzett üveget fém váltotta. A konkurensek közül többen viszont éppen azóta váltottak erre a konstrukcióra, aminek köszönhetően ma a csúcstelefonok világában ez számít trendinek. Többek között a Samsung is ezt a konstrukciót alkalmazza; a legnagyobb versenytársra pedig minden körülmények között figyelni kell.

A telefonnal kapcsolatban korábban már kiderült az is, hogy szinte biztosan OLED-kijelzőt kap, és eltűnik róla a Home gomb, amelynek helyét a kijelző alá rejtett érzékelő fogja átvenni.

Címkék
Hozzászólások