- 2017. január 19., 16:20
Az LG többféle időben is próbálta már bemutatni aktuális csúcskészülékét – idén megint az MWC-re időzít a gyártó.
Hirdetés

Az LG már tavaly is a riválisokkal egyszerre, az MWC-n jelentette be akkori csúcsmobilját, a G5-öt, a korábbi években viszont többször is előfordult, hogy csak a barcelonai rendezvényt követő hetekben ismerhette meg a világ, milyen érdekességet tartogat az adott évre a koreai vállalat. Igazából már eddig is sejtettük, hogy a bejelentést az MWC-re fogja időzíteni a vállalat, most viszont már a hivatalos meghívó is kiment: a benne lévő időpont pedig február 26., ami a kiállítást megelőző nap. Szinte biztos, hogy a Samsung Galaxy S8 is ezen a napon érkezik majd, és persze a HTC, a Sony valamint akár még a Huawei is dobbanthat a kiállítás előestéjén.

Ahogyan korábban már írtuk, az LG nemcsak a bejelentéssel sietne, hanem azt is tervezi, hogy a premiert követően egy hónapon belül ténylegesen elérhetővé teszi a G6-ot; ennek megfelelően a készülék gyártása már a jövő hónap elején elkezdődhet. Az LG-nek a G sorozat különösen fontos, ezen a mobilon áll vagy bukik gyakorlatilag a teljes divízió eredményessége. A G5-nél a késői start és az elhibázott modulos koncepció sem tett jót az eladásoknak, így érthető, hogy az LG ezúttal miért szeretné kicsit felgyorsítani a tempót.

Közben az is kiderült egyébként már, hogy a moduláris dizájnt a G6-nál elhagyja a vállalat, és azt is tudni lehet, hogy a klasszikus 16:9-es kijelző helyett az LG 18:9-es panelt épít majd be a telefonba. Ennek pontos oka még nem ismert, de gyanítható, hogy a V10-es valamint V20-as modellekről ismerős osztottképernyős technológiát fogjuk viszontlátni valamilyen formában. Remélhetőleg idén megint egy olyan készülék érkezik, amely sikerrel fogja tudni felvenni a versenyt a Samsung és a többi gyártó legjobbjaival.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00