- 2017. január 24., 13:19
A Qualcommal kötött megállapodás alapján a Samsung gyártja a Snapdragon 835-ös SoC-ket, de nem igazán siet ezzel.
Hirdetés

A Qualcomm és a Samsung közötti megállapodás értelmében a koreai vállalat gyártotta a Snapdragon 82x-es chipek tetemes részét, és a Qualcomm annyira elégedett volt, hogy a megállapodást meghosszabbították: a Snapdragon 835 is a koreai gyártó üzemeiben készül majd. Nagyon úgy tűnik, hogy a deal része az is, hogy a rendszerchip Samsung készülékben jelenik meg először – és szinte biztosra vehető, hogy ez a készülék a Galaxy S8 amerikai változata lesz. A Samsung a legutóbbi hírek szerint április 18-án fogja piacra dobni a telefont hazájában, az S8-nak ez azonban csak az ázsiai/európai verziója lesz, Exynos rendszerchippel. Az amerikai verzió, ha a Samsung a szokásos forgatókönyvet követi, minimum hetekkel később fog landolni.

Ez nemcsak azok számára rossz hír, akik már nagyon várják a Samsung Galaxy S8-at, hanem az Apple-t és a Huawei-t leszámítva tulajdonképpen minden készülékgyártónak az, mivel egyúttal azt is jelenti, hogy számukra a Snapdragon 835 legkorábban a második negyedév közepén lesz elérhető. Vagyis az év elején bemutatott csúcsmobilok többségében a Snapdragon 820-as széria valamelyik példánya fog szolgálatot teljesíteni. Nem mintha ez a chip annyira rossz lenne, sőt. Az viszont mégsem veszi ki túl jól magát, ha egy csúcskészülék bemutatását követően rövid időn belül lesz a benne lévőnél jobb hardver.

A Snapdragon 835 részletes specifikációja egyelőre még nem ismert, a CES-en már írtunk a lapkáról, de a Qualcomm azóta sem árult el róla újabb részleteket.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00