- 2017. február 14., 11:31
További 4,35 milliárd dollár értékben rendelt OLED-kijelzőket az Apple az egyik legnagyobb riválisától.

Hiába öli egymást az Apple és a Samsung az okostelefonok piacán minden lehetséges eszközzel, a színfalak mögött a két vállalat egymás kiváló üzleti partnerei. A Samsung már eddig is szállított alkatrészeket az Apple eszközeibe – többek között rendszerchipeket, memóriákat és LCD-ket – most viszont egy újabb megrendelés érkezett be, mégpedig OLED-panelekre szóló. A Samsung a 4,35 milliárd dollár értékű megrendeléssel együtt immáron 13 milliárd dollár értékben fog alkatrészt szállítani az Apple új, várhatóan szeptemberben bemutatásra kerülő telefonjaihoz. A megrendelés állítólag 60 millió darab panel legyártására vonatkozik; ez természetesen hozzácsapódik a felek között már korábban megköttetett, 100 millió darabos megrendeléshez.

Elemzők szerint az Apple nagyjából 200 millió iPhone 7s-t értékesíthet majd (eddig is nagyjából ennyi fogyott egy-egy iPhone-ból), így a Samsung fogja szállítani a kijelzőt a készülékek 80 százalékába.

Az Apple új rendelésével a Samsung gyártási kapacitása szinte teljesen ki lesznek használva, és mivel a Samsung vezetése arra számít, hogy az OLED-panelek iránti kereslet csak nőni fog a jövőben, már vizsgálják a meglévő három üzem bővítési lehetőségeit. Sőt, a Samsungnál állítólag azt is fontolóra veszik, hogy egy negyedik gyárat építsenek.

Hozzászólások