- 2017. február 21., 08:25
Az LG a CES-en mutatta be idei csúcsmodelljeit, a tévék hamarosan Magya-rországon is elérhetők lesznek.
Hirdetés

Az LG 2017-ben ismét emelte a tétet, ebben az évben a tervek szerint nem kevesebb mint tízféle típus közül választhatnak majd azok a felhasználók, akik pénztárcájukat nem kímélve a tökéletes képminőségre hajtanak. Az OLED-technológia egyik legfontosabb előnye, hogy mivel a panel saját fényt állít elő, a tévék tökéletes feketére és gyakorlatilag végtelen kontrasztarány megjelenítésére képesek. Az LG valamennyi OLED-tévéje 10 bites jelfeldolgozást használ, így összesen 1 milliárd árnyalatot tud visszaadni. A koreai gyártó OLED-tévéi nagyot léptek előre a maximális fényerő tekintetében, a csúcsmodellek 1000 nits körüli értékre képesek, ami a tavalyi készülékekhez képest nagyjából 20-25 százalékos előrelépésnek felel meg. A tévék természetesen támogatják a HDR megjelenítést is, ráadásul az LG nemcsak a HDR10 mentén képzeli el a jövőt, így termékei a Dolby Vision és Active HDR eljárásokat egyaránt támogatják.

Az új modellek közül a B7 és C7 sorozat készülékeinek közös jellemzője a papírvékony formaterv, míg az E7 és a G7 sorozatot a Picture-on-Glass dizájn teszi különlegessé. A zászlóshajó kétségtelenül a 2,57 mm vékony, 77 colos képátlójú LG SIGNATURE OLED W7. A tévé Picture-on-Wall kialakítással készült, panelje – részben mágneses tartókkal – résmentesen rögzíthető a falra. A 2017-es modellek közül Magyarországon elsőként az 55OLEDC7V lesz megvásárolható. Árával kapcsolatban egyelőre sajnos a sötétben tapogatózunk. Az 55OLEDW7-ről készült CES-es beszámolónk erre található.

Az LG vitathatatlanul az OLED-et helyezi a képzeletbeli trónra, de azért LCD fronton is tartogat meglepetéseket a felhasználók számára. A csúcsmodell az SJ850V lesz, amely a SUPER UHD sorozatba illeszkedik. A készülék nanocellás felépítésű panelt kapott, így nemcsak finom színárnyalatok és gazdag tónusok megjelenítésére képes, hanem tökéletes betekintési szögekkel is rendelkezik. Természetesen az LG csúcskategóriás LCD-tévéi is támogatják a HDR-t (HDR10, Dolby Vision, Active HDR), és az OLED-tévékhez hasonlóan a webOS okostévé rendszer 3.5-ös verzióját használják. Az SJ850V szintén március végén kerül a hazai boltokba – árat sajnos egyelőre hozzá sem tudunk mondani.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. május 5., 12:00
2020. február 10., 13:00
2020. február 12., 16:00