- 2017. február 26., 21:20
Az új tablet erősen koncentrál a filmekre, de automatikusan jár mellé billentyűzet és S Pen is.
Hirdetés

A várakozásoknak megfelelően a Samsung új termékkel bővítette a táblagép portfolióját: megérkezett a Tab S3, amely 9,7 colos méretben 4:3-as képarány mellett 2048×1536 pixeles felbontást nyújt, sAMOLED technológiával ráadásul. Habár ez a képarány inkább a munka jellegű felhasználásnak és az internetezésnek kedvez, a Samsung egy sor olyan újítást épített be a készülékbe, ami filmnézésnél kaphat szerepet. Ilyen például az, hogy a tablet az Adobe RGB színspektrum 99 százalékos lefedésére képes, és persze az is, hogy a videók nézegetése közben a HDR is támogatott. De itt említhetjük meg akár még a 4K-s felvétel és lejátszás lehetőségét is.

A Samsung korábban felvásárolta az AKG-t (harman/kardon márka), így nem kérdés, hogy a tabletbe épített hangszórók kitől származnak. Ráadásul a Samsung rögtön négy hangszórót is beépített (a két rövidebbik oldalon van 2-2 példány), ami többek között azért is jó, mert a képernyő elforgatásakor a sztereo hang is elfordul a képel együtt. A Samsungnál azt állították, hogy emellé a tablet mellé nem kell külső hangszóró – ezt viszont nem tudtunk ellenőrizni a nagy hangzavar miatt, de természetesen elkérjük majd a Tab S3-at tesztre, és akkor alaposan ki fogjuk vesézni tudását ebből a szempontból is.

A készülék dizájnja Samsungos, a gyártó prémiumkategóriás termékeire jellemző módon teljesen rendben van: elöl és hátul üveget kapunk, oldalt pedig fémből készült keretet. A készülékház mindössze 6 mm-es, és érdekesség, hogy a 12 órás üzemidőt nyújtó 6000 mAh-s akku ellenére is megáll a tömeg 429 grammnál (ez mondjuk csak a WiFi-s verzióra igaz, de az LTE-s modell 434 grammja se sokkal több). Hardveresen sem panaszkodhatunk, a Snapdragon 820 4 GB RAM-mal minden feladatra elég, és a 32 GB-os belső tárhelyet sem kell feltétlenül és azonnal bővíteni a vásárlás után. Van ujjlenyomat-olvasó és fotózni is lehet; bár a tablet elég nagy, ezért a művelet nem kényelmes, a 13 MP-es kamera képminőségben hozza a Samsungtól megszokott minőséget.

A tablet érdekessége még, hogy gyárilag jár hozzá a billentyűzetes dokkolóként is használható tok (amihez külön csati van, nem Bluetooth, tehát a klaviatúra nem merül le, és a csatlakozás azonnali) és az S Pen is. Utóbbihoz pedig minden olyan Samsung-fícsör jár, ami a Note-oknál megszokott volt: jegyzetelő app, rajzprogram, gyorsmenü a toll hegye alá, stb. A toll nyomásérzékeny (4096 szint), ennél is jobb azonban, hogy a dőlés szögét is tudja érzékelni, tehát a vonal vastagságát nemcsak erővel tudjuk most már szabályozni, hanem úgy is, hogy a toll hegyének oldalát használjuk a rajzoláshoz.

A Galaxy Tab S3 operációs rendszere az Android 7.0, de természetesen a Samsung saját kezelőfelülete is visszaköszön, így nem a Google tervezői által megálmodott, pőre felületet kell néznünk használt közben. Elérhetőségről és várható árról egyelőre nem esett szó.

Címkék