- 2017. február 28., 14:20
A gond csak az, hogy a Google-nél a mindenki megint csak az angol és német nyelvterületen élőkre vonatkozik.
Hirdetés

A Google alkalmazások és okosotthonok vezérlésére is alkalmas digitális személyi asszisztense, az Assistant egyelőre csak azok számára elérhető, akik a Pixelt használják, vagy Google Home illetve Allo valamelyikével rendelkeznek, ez a helyzet azonban hamarosan megváltozik: a Google minden Android 6.0-t vagy frissebb operációs rendszert futtató telefonon elérhetővé teszi a szolgáltatást.

Pezsgőt viszont még ne bontsunk, mert első körben csak az angol és német nyelvű országokban lehet majd az Asszisztenst használni, így az USA mellett Kanada, az Egyesült Királyság, Németország és Ausztria került be az első körös bővítésbe. Az Android 6.0 mellett más kritériumról egyelőre nem tudunk, de elképzelhető, hogy az alkalmazás futtatásának feltétele lesz még valamennyi RAM megléte is (bár ma már alig van olyan telefon, amelyben nincsen legalább 1 GB RAM, az pedig azért elég kellene, hogy legyen).

A Google Assistant a Google Play alkalmazásbolton keresztül lesz letölthető, de csak azok a telefonok látják majd az appot, amelyek felhasználói tudják is majd futtatni azt.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05