- 2017. február 28., 09:41
Új Gear VR érkezett, amelynek legfontosabb tulajdonsága az, hogy egy kontroller is jár mellé.
Hirdetés

A Samsung első körben letarolta a VR szemüvegek piacát, most pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy a képzeletbeli trón legfelső fokán tudjon maradni. A kihívók érkeznek, így kellett a frissítés! A Gear VR következő verziója ennek ellenére csak minimális mértékben tér el elődjétől, a legfontosabb újítást ugyanis nem magában a szemüvegben kell keresni, hanem mellette: a Samsung egy kontrollert is készített a kütyü mellé. Bár helyesebb lenne azt mondani, hogy kontrollert is ad mellé, mivel a távirányító nem teljesen új fejlesztés, amikor a Gear VR-t először láttuk, még 2015-ben, akkor is egy apró vezérlővel tudunk mozogni a virtuális térben. A mostani kontroller persze modernebb, de a koncepció a kezdetektől fogva megvolt.

Az új Gear VR a Galaxy S6/edge(+) és S7/edge modellekkel valamint a Note 5-tel kompatibilis. A távirányító 108×48×38 mm-es, tömege pedig 64 gramm. Van rajta egy érintőpad, ami gombként is funkcionál, kapunk ravaszt, Home és vissza gombot valamint a hangerő szabályozásához is egy kezelőt. A vezérlőbe két AAA méretű elemet kell tenni, amivel napi két órányi használat mellett kb. 40 napos rendelkezésre állást kapunk.

A siker elsősorban azon múlik majd, hogy lesznek-e olyan alkalmazások, amelyek támogatják a vezérlőt, de a társfejlesztő Oculus szerint ezzel nem lesz gond, hamarosan 70 olyan app lesz, amivel működik majd az új kiegészítő.